STANARI U SPLITSKOJ ULICI JULIJA KLOVIĆA ŽIVE NA RUBU: Boje se za svoje živote!

Screenshot: HRT

Znate li kako izgleda život iznad provalije, na litici koja se godinama urušava? To znaju stanari splitske Ulice Julija Klovića čiji su stanovi upravo na takvom mjestu te ističu kako su im ugroženi životi. Ističu i da je nakon nedavnog potresa stanje još gore, objavio je HRT.

Već 20 godina živi se na litici koja je u vlasništvu Grada. No, na upozorenja obitelji koje tamo žive, nitko iz Grada Splita dosad nije reagirao.

“Nismo dosad naišli na nekakav odaziv grada po tom pitanju. Dapače, čak smo dobivali krive informacije pa su nas malo zaustavile, usporile. Sad smo se odlučili pozabaviti ovim problemom, da ga jednom zauvijek završimo”, rekla je Irena Grgičević, koja živi u Ulici Julija Klovića.


Radovi na obližnjoj javnoj garaži dodatno su protresli i urušili liticu na čijem su rubu obiteljske kuće.

“Nakon potresa, doduše blagog, svejedno smo se zabrinuli”, rekla je Teica Pocrnja, još jedna stanarka Ulice Julija Klovića.Problem je u tome što se litica i dalje odronjava. Blaženka Vrdoljak, koja također živi u Ulici Julija Klovića je istaknula kako se prije 25 godina nešto i napravilo, ali to nije bilo dovoljno.

Stanari Ulice Julija Klovića traže od Grada da se sanacija ruševnog terena uvrsti u proračun za 2022. godinu, a provalija sanira na najsigurniji način.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI