STANIVUKOVIĆ PODIGAO SPOMEN PLOČU ‘LUDOM MAJORU’ TEPIĆU: Hrvatima je to ime jako dobro poznato

Foto: Facebook

Hrvatskom narodu ime Milana Tepića jako je dobro poznato.

Riječ je o majoru JNA koji je, ne želeći hrvatskoj vojsci prepustiti vojarnu u Bjelovaru, digao u zrak skladište oružja pri čemu je poginuo zajedno sa jedanaest branitelja. Sve bi prošlo još i gore jer je rastrojeni major uspio sravniti samo jedno skladište u kojem je bilo 170 tona eksplozivnih sredstava. U njegovom naumu da u zrak digne sva skladišta spriječila su ga četiri branitelja koji su svojim činom od potpunog uništenja spasili Bjelovar i okolicu.

Čovjeku kojeg se hrvatska grozi, Srbija se klanja nazivajući njegov čin herojskim, a sada se hvalospjevima o Tepiću priključila i Banja Luka na čelu s gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem.  On je, naime, u istoimenoj ulici, Milanu Tepiću postavio spomen ploču koju je svečano otkrio Aleksandar Tepić, majorov sin.

“Tepić je svojim izvanvremenskim podvigom svima nama održao lekciju kako se daje riječ i kako se brane sloboda, otadžbina i narod, dodavši da će zbog toga ovaj istinski heroj ostati upamćen ne samo po svojim riječima nego po svojim djelima”, kazao je između ostaloga Stanivuković.Facebook Comments

Loading...
DIJELI