STANJE U SVIJETU: Las Vegas zatvorio 440 kasina, a Srbija uvela ‘apsolutnu’ zabranu kretanja!

Screenshot

Danas u jutarnjim satima u svijetu brojimo 198,772 slučaja zaraze, 7,990 smrtnih slučajeva i 82,779 onih koji su se u potpunosti oporavili.

Srbija uvela policijski sat, a na granicu i pred bolnice dolazi vojska

Srbija je u borbi protiv koronavirusa uvela “apsolutnu zabranu” kretanja od 20 sati do pet ujutro te zabranila izlazak osobama starijim od 65 godina u gradovima i od 70 godina u ruralnim oblastima, dok će od danas kontrolu na graničnim prijelazima i zaštitu bolnica preuzeti vojska.

Te je mjere nakon izvanredne sjednice vlade Srbije u utorak navečer priopćio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ustvrdivši da su bile nužne jer ranijim mjerama nije ostvaren željeni efekt u smanjenju rizika od širenja zaraze.

Nevada zatvorila 440 licenciranih kasinaGuverner Nevade Steve Sisolak naredio je privremeno zatvaranje svih kasina u državi što znači kako svih 440 licenciranih kasina u Las Vegasu u daljnje vrijeme neće raditi.

Budućnost takvih poslova u Las Vegasu je u pitanju pa je Bill Miller, predsjednik Američke zajednice igara na sreću, zamolio vladu za pomoć nakon Sisolakove objave.

EU zatvorila vanjske granice

Europska unija jučer je donijela odluka o zatvaranju vanjske granice. Bit će zabranjeni ulasci u EU, a sve će trajati najmanje 30 dana, objavio je jučer BBC.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI