STANKOVIĆ ODMAH BOCNUO TOMAŠEVIĆEVU ZAMJENICU! Novu vlast usporedila je s tankerom!

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na početku 20. sezone emisije “Nedjeljom u 2” prva gošća bila je zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec.

Voditelj Aleksandar Stanković odmah na početku ju je bocnuo zbog objave “Mirno spavaj Zagrebe”, a koju je Dolenec objavila na društvenim mrežama.

Naime, na fotografiji je bila zgrada zagrebačkog gradskog poglavarstva na kojoj su sva svjetla bila ugašena osim onog u redu gradonačelnika Tomislava Tomaševića.


Na sličan način promovirao se i pokojni gradonačelnik Milan Bandić koji je govorio kako on stalno dela. Dolenec je odgovorila kako je Tomašević bitno drugačiji od Bandića te da to nije bila svrha objave.

Stanković ju je upitao što je to bilo bizarno u starom načinu upravljanja gradom, a ona je odgovorila: “Dakle, svi smo mi legalisti. Primjerice, očekujemo da postoji proračun, da se planira na racionalan način, a i da se izvršava prema planu. Prema onome što vidimo, niti jedno ni drugo nije bilo tako rađeno”, kazala je zamjenica gradonačelnika.Odgovorila je i na pitanje kada će napokon biti ekipirani. Usporedila je situaciju s tankerom koji kad skreće ipak treba nešto više vremena.

“U velikoj mjeri se popravlja upravljanje, kroz šest mjeseci bi mogli biti s novom ekipom”, kazala je Dolenec.

Naglasila je da nije sve u postavljanju ljudi, a pritom je kao primjere navela Školske odbore. Napomenula je da se efekt toga ne može vidjeti odmah, ali da će se osjetiti prestanak stranačkog kadroviranja u školama.

“To smo prerezali, otvorili proces, a naš jedini zadatak birajte ravnatelje koji će kvalitetno voditi škole”, pojasnila je zamjenica gradonačelnika.

Stanković ju je pitao kad se odlučila aktivirati, a Dolenec je odgovorila da je aktivistica još od drugog razloga srednje škole.

“U drugom razredu srednje pridružila sam se ekološkoj grupi, u mladosti sam ulagala vrijeme u stjecanje znanja, ali i zagovaračke inicijative”, prisjetila se Dolenec.

Prokomentirala je i uvođenje građanskog odgoja. “Nije ishitreno, najavljeno je prije početka školske godine, to je jedan od prioriteta kolacije sa SDP-om. Na mala vrata ulazi sada, bolje tako, nego odgoditi”, smatra.

Na pitanje planiraju li za tri godine doći na vlast, smatra da imaju šanse.

“Dobro smo odradili lokalne izbore, svuda gdje smo izašli na izbore ušli smo u gradska i županijska vijeća. Ako smo u Zagrebu napravili uspjeh u četiri godine, osnovani smo 2017., ne vidim zašto to ne bi mogli na državnoj razini”, kaže.

Stankovića je zanimalo tko će se baviti time da širi ogranke, ako ćete participirati i preuzeti vlast, s obzirom da su čelni ljudi ‘zabavljeni’ upravljanjem gradom.

“Imamo ‘jezgre’ u gradovima, ljude koji su zaduženi za razvoj stranke”, odgovorila je zamjenica gradonačelnika.

Stanković ju je pred kraj emisije upitao i za njezinu izjavu o tome da postajemo zemlja konobara i rentijera, a njega je zanimalo je li to licemjerno s obzirom da Dolenec iznajmljuje dva stana.

“Ne smatram da je to korektna usporedba, govorila sam o tome da ne generiramo sektore koji stvaraju radna mjesta“, kazala mu je Dolenec. Smatra da nema veze s time iznajmljuje li ona nekretnine.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI