STARTALA VELIKA RASPODJELA FOTELJA! U VLADI KLJUČA: Pupovac i HSLS iznijeli nevjerojatne zahtjeve

Foto: Pixsell

Unatoč nezadovoljnicima u svojem HDZ-u premijer Andrej Plenković nije odustao, raspodijele fotelja po ministarstvima i na pozicijama državnih tajnika teku po planu kojega je zamislio.

Na sastanku s koalicijskim partnerima SDSS-u, HSLS-u i HNS-u te Reformistima obećao je po dvije državnotajničke pozicije, no SDSS i HSLS na tome ne misle stati. Oni naime inzistiraju i na trećoj državnotajničkoj poziciji.

‘Apetiti su im ogromni, oni bi u državne firme, a sada bi još pokoju poziciju u Vladi. Državni tajnici iz redova SDSS-a postaju Mile Horvat i Spomenka Đurić, oni zapravo ostaju na pozicijama u ministarstvu okoliša i eurpopskih fondova.

Ali bi sada Pupovac državnog tajnika ili u ministarstvu obrazovanja, ili u ministarstvu poljoprivrede, a ne treba zaboraviti da oni već imaju svojeg potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića koji će dakako u svojem uredu zaposliti samo SDSS-ovce”, nabraja naš sugovornik iz Vlade te napominje kako velike apetite imaju i u HSLS-u. ”Njihov Žarko Katić ostaje državni tajnik u ministarstvu policije, Alen Gospočić će ostati u ministarstvu prometa, on je do sada bio pomićnik, a sada bi trebao prijeći na poziciju državnog tajnika.Osim toga njima je još interesantno ministarstvo obrane, ili zdravstva”, navodi naš sugovornik.

U Ministarstvu graditeljstva ostaje HNS-ov Željko Uhlir, a poziciji državnog tajnika u ministarstvu financija nada se njihov Stjepan Čuraj, dok i Čačić želi dvije tajničke pozicije, dok HDSSB-ov Josip Salapić ostaje u ministarstvu pravosuđa.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI