STAT ĆE VAM SRCE! EVO KONKRETNIH PODATAKA: Znate li što ste točno s Milanovićem izabrali?

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Na sto hektara prostire se park u kojem se nalazi vila na Pantovčaku, u kojoj će pet godina kao predsjednik stolovati bivši premijer Zoran Milanović. Za sada nema službenih podataka o broju njegovih savjetnika, niti je službeno objavljeno tko će oni biti,

Milanović se tijekom kampanje na broj savjetnika, ali i njihova imena također nije osvrtao, no ono što je poznato jest da je proračunom za tekuću godina za predsjedničke potrebe predviđeno 39,8 milijuna kuna, prema projekcijama za dvije naredne godine, odnosno 2021 i 2022godinu Milanoviću će na raspolagannu biti 39.8 i 40.1 milijun kuna. Iz tih podataka proizlazi da bi nas Milanovićevih pet godina predsjedanja, nastave li se ovi troškovi u tome intervalu moglo stajati oko 200 milijuna kuna.

Njegova prethodnica, i još uvijek službena predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović prema proračunu i planu za prošlu godinu ukupno je potrošila 178,4 milijuna kuna, dok planirani troškovi njenog ureda iznose 38 milijuna kuna. na plaće zaposlenika otišlo je 22 milijuna kuna, na tehničke i opće poslove 6,7 milijuna kuna dok je predsjednica na informatizaciju utrošila 810 tisuća kuna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI