Stazić o Bleiburgu: ‘Nećete više držati mise za ustaše’

screenshot/N1

”Šator (u Savskoj) je opravdao svrhu, oba su pala (Ivo Josipović i Zoran Milanović), hvala Bogu da ste vi pali s bicikla”, odgovorio je Staziću HDZ-ov Stevo Culej

Saborska rasprava o Državnom uredu za reviziju, koji je našao nepravilnosti u radu društava Crvenog križa, ponukala je SDP-ova Nenada Stazića da se oglasi.

“Nigdje ne stoji da Crveni križ mora potpomagati neku političku stranku i sudjelovati u agitaciji”, rekao je zastupnik pitajući se zašto ne postoji revizija Katoličke crkve. Po njemu, Crveni križ raspolaže s oko 150 milijuna.

”Katolička crkva ima oko milijarde javnog novca koji ne kontrolira apsolutno nitko, zanima me koliko je koštala lanjska misa na Bleiburgu, misa za ustaše”, propitkivao je dalje Stazić ciljajući na to da se uz Crveni križ uvede i revizija crnog križa, na što mu je replicirao Hrastov Hrvoje Zekanović. “Vi biste vjerojatno htjeli da bude crveni srp i čekić, fantastično je kolika je vaša mržnja prema svemu što ima ikakvu vezu s crkvom, domoljubljem”, komentirao je Zekanović prozivajući ga radi govora mržnje, jer ne može kako je kazao sakriti mržnju prema pobijenima na Bleiburgu, a zapravo neizravno veliča koljače koji su tamo ubijali nevine.

”Zanima me kako ste u izvješće o reviziji uspjeli uplesti mržnju prema Katoličkoj crkvi”, upitao je Stazića.

“To što se događa na Bleiburškom polju i to obilježavanje, o tome je rekla Katolička crkva u Koruškoj, rekla je da neće dopustiti manifestaciju veličanja ustaštva”, odgovorio je SDP-ovac zastupnik zadovoljan takvom odlukom. U debatu se potom upleo HDZ-ov Damir Felak koji je prozvao Stazića navodeći da je višekratko izrazio duboku mržnju, prema svemu što nije po njegovom uzusu kako bi svijet u Hrvatskoj trebao izgledati te kako je izgledao 45 godina kad su ‘njegovi komunisti’ bili na vlasti.



”Vi ste klasičan produkt tog vremena, reći da je misa na Bleiburgu ustaška ili za ustaše je velika laž”, objasnio je Felak pojašnjavajući da za krađu ili utajenje novca te vožnju u pijanom stanju treba odgovarati. Na to je pak Stazić konstatirao da nije bio član Komunističke partije nikada.

“O misi na Bleiburgu sam rekao što misli Katolička crkva, vjerojatno po naputku pape Franje, imamo papu na kojeg možemo biti ponosni”, izjavio je Nenad Stazić, a potom se oglasio i Stevo Culej.

”Šator (u Savskoj) je opravdao svrhu, oba su pala (Ivo Josipović i Zoran Milanović), hvala Bogu da ste vi pali s bicikla”, odgovorio je Staziću HDZ-ov Stevo Culej, pa mu poručio: “Sram vas bilo, mrzitelju svega što je hrvatsko, Vi ste stroj za vrijeđanje Hrvata”. “Slušajte Culej, ja vam stvarno nisam kriv što ste Stevo, a ne Stjepan”, uzvratio mu je Stazić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI