ŠTELU JUČER UHITILI, A SUDAC GA DANAS PUSTIO NA SLOBODU! Oduzeli su mu putovnicu i zabranili da napusti BiH

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Sud BiH je na današnjem ročištu odlučio da se Vinko Martinović Štela pusti na slobodu iz određene mjere zabrane.

Sudac Goran Radević rekao je da se Martinoviću neće odrediti privremeni pritvor, te da on ne odlučuje o izručenju.

“Martinoviću se oduzimaju svi putni dokumenti, te mu se zabranjuje napuštanje BiH. Konačnu odluku o izručenju donosi državni ministar pravde”, rekao je sudac Radević, javlja Dnevni Avaz.


Pripadnici državne Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su Vinka Martinovića Štelu u srijedu u Mostaru po tjeralici Hrvatske zbog ubojstva počinjenog nakon rata.

Vrhovni sud Hrvatske lani je poništio presudu Županijskog suda u Zagrebu, te mu je kaznu sa sedam preinačio na deset godina zatvora za ubojstvo Jasmine Đukić u Mostaru 1996. godine. Vlasnicu su ubili kako bi se domogli njenog stana, a nekretninu su kasnije prodali.Nakon prvostupanjske presude izrečene 2016. godine Štela je pobjegao u BiH.

Nakon njegova uhićenja održat će se rasprava nakon koje će se donijeti odluka hoće li Martinović biti izručen Hrvatskoj.

Vinko Martinović Štela je zajedno s Mladenom Naletilićem Tutom pred Haaškim tribunalom osuđen za ratne zločine nad Bošnjacima te je odslužio kaznu zatvora od 18 godina. U siječnju 2012. godine nakon odslužene dvije trećine kazne pušten je na slobodu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI