ŠTERN SE BRANIO KOD STANKOVIĆA, UZVRATIO NA NAPADE! ‘Ne radim za Ruse, samo poštujem njihovu naciju’

Foto: Screenshot: HRT

U emisiji Nedjeljom u 2 na HRT-u gostuje Davor Štern, bivši ministar gospodarstva s međunarodnim iskustvom u naftnom i plinskom biznisu.

Koliko će nas stajati rat u Ukrajini, uvoz američkog plina umjesto ruskog te je li moguće Inu vratiti u hrvatske ruke, neka su od pitanja emisije.

Odbacio je tvrdnje da je ruski špijun zbog svojih stavova o štetnosti sankcija protiv Rusije za EU. Rekao je da su ga nazivali i izraelskim špijunom jer je živio u toj zemlji, našalivši se da je “multinacionalni James Bond”. Poručio je da ga to ne smeta i da zna tko je.

“Nisam rusofil, samo poštujem rusku naciju”

“Ja nisam rusofil, ja samo poštujem rusku naciju. Ne ovo što sad radi. Poštujem rusku literaturu, muziku, šahiste – rusku kulturu kao takvu jer je to jedna od rijetkih velikih svjetskih nacija koje su dale jako puno kvalitete u tom jednom području”, rekao je Štern.

Istaknuo je da je radio i za Amerikance i za Ruse te da pokušava biti realan i pravedan u svom razmišljanju. Rekao je da sada ne radi za neku rusku kompaniju.

“Odgovor je – ne, ne radim za Ruse. Ovo što govorim govorim iz jednog čisto racionalnog razloga”, poručio je.

“Rusima nije u interesu sabotirati plinovod”

Komentirajući oštećenja na Sjevernom toku rekao je da Rusima “sigurno nije u interesu” da sabotiraju taj plinovod te je podsjetio na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena prije napada Rusije na Ukrajinu da neće dozvoliti rad Sjevernog toka 2.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI