Stier potvrdio da je ISIL uništio Inina postrojenja u Siriji

Marko Prpic/PIXSELL

'Tražit ćemo i nova izvješća i dodatnu potvrdu, kao i procjenu štete', kazao je Stier

Ministar vanjskih i europskih poslova, Davor Ivo Stier u ponedjeljak je u Novom Marofu dao i izjavu za medije o bombardiranju Ininog postrojenja u Siriji.

Kazao je da prva izvješća koja je ministarstvo dobilo potvrđuju informaciju da su pripadnici Islamske države bombom raznijeli i Inina postrojenja u Siriji. “Tražit ćemo i nova izvješća i dodatnu potvrdu, kao i procjenu štete”, kazao je Stier, prenosi N1. 

Što se tiče puta predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u SAD, Stier je kazao da su njezini sastanci zasigurno doprinijeli afirmaciji Republike Hrvatske. “Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u potpunosti podupire aktivnosti predsjednice Republike, i njezin savjetnik za vanjsku politiku sjedi na kolegiju u ministarstvu svaki put. To je praksa koju sam ja uveo i imamo usklađenu vanjsku politiku”, kazao je Stier, dodavši da je uobičajeno da Ured predsjednice izvijesti o aktivnostima predsjednice, ponovivši da njegovo ministarstvo odlično surađuje s Uredom predsjednice.

Zamoljen za komentar oko obilježavanja Dana Republike Srpske, Stier je kazao da trebamo mirne glave gledati proces i njegove okolnosti, ali i pozvati sve predstavnike tri konstitutivna naroda u BiH, da sjednu za stol i riješe otvorena pitanja među narodima. Nekada su bili sankcionirani hrvatski čelnici, to danas nije i vjerojatno neće biti slučaj, a trebamo mirne glave gledati ovaj proces i gledati koje su okolnosti i pozvati sve da za stolom riješe pitanje triju konstitutivnih naroda.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI