STIGAO MU BRZI UZVRAT! Plenković opet spominjao jugo: ‘Milanović je ovih dana u zaista briljantnoj formi’

Scrennshot:N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je u dvodnevnom službenom posjetu Ukrajini.

U završnoj izjavi za medije osvrnuo se na odnose Hrvatske i Ukrajine, a komentirao je i izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića u protekla dva dana.

Premijer je naglasio da se trgovinska razmjena između Ukrajine i Hrvatske posljednjih godina udvostručila.


“Očekujem da dva temeljna politička prioriteta za Ukrajinu, a to su mirna reintegracija okupiranih područja i europski put, nastavimo podržavati i kao država i vlada i kao cijeli sustav jer Hrvatska ima jedinstveno iskustvo. Nema nijedne druge članice EU koja je imala okupirana područja pa ih je mirno reintegrirala”, kazao je Plenković. Dodao je i da je Hrvatska jedna od najmlađih članica EU.

Kakva je politika hrvatske vlade prema Rusiji? Milanović kaže da je to šarlatanski.“Ako je to izjavio, onda je to još jedna uspješnica. Vidim da je u top formi, briljantan je ovih dana tako da će sigurno naši ukrajinski prijatelji biti oduševljeni takvom izjavom hrvatskog predsjednika. Pronosi slavu hrvatskoj vanjskoj politici, to je pravi put, čestitam mu i predlažem da samo tim putem nastavi”, započeo je Plenković.

“Mi znamo njihove pozicije, imamo naš odnos i s Ukrajinom. Ne znam čemu takve konstatacije, valjda je opet bilo jugo u Zagrebu”, dodao je.

Za kraj je poručio da su takve izjave predsjednika Milanovića štetne.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI