STIGAO ODGOVOR I IZ MINISTARSTVA: Oglasili se o odnosu Frke-Petešića i veleposlanika Želalića

Screenshot/N1

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske oglasilo se o odnosu premijerovog savjetnika Zvonimira Frke-Petešića i Ilije Želalića, izvanrednog veleposlanika Hrvatske u Alžiru, javlja N1 televizija.

O navodima da je obitelj Frke-Petešića bila prijavljena u stanu supruge Ilije Želalića, koji je kasnije imenovan na poziciju izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika RH u Alžiru, oglasilo se Ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

“Slijedom pojave netočnih natpisa u medijima vezano uz karijerni put g. Ilije Želalića, napominjemo kako karijerni put i imenovanje veleposlanikom g. Želalića nemaju nikakve veze s predstojnikom ureda predsjednika Vlade g. Frkom-Petešićem. Veleposlanik RH u Alžirskoj Narodnoj Demokratskoj Republici Ilija Želalić započeo je diplomatsku karijeru 1993. godine u Veleposlanstvu RH u Alžiru na mjestu savjetnika, a između ostalog obnašao je i dužnost Generalnog konzula u Los Angelesu od 2010. do 2013. godine. Veleposlanik Želalić karijerni je diplomat u Službi vanjskih poslova, a od strane MVEP-a za veleposlanika u Alžiru predložen je 2018. godine u redovnom postupku, u kojem ni na koji način nije sudjelovao g. Frka-Petešić”, stoji u priopćenju Ministarstva.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI