STIGAO SIGNAL IZ BIJELE KUĆE: Biden stiže u Europu na prvo putovanje, sastat će se i sa Putinom?

Američki predsjednik Joe Biden sredinom lipnja bi trebao krenuti na prvo putovanje , u Veliku Britaniju i u Belgiju, objavila je danas Bijela kuća.

Biden će sudjelovati na summitu G7 od 11. do 13. lipnja u Cornwallu i zatim na summitu čelnika zemalja NATO-a u Bruxellesu 14. lipnja.

U Bruxellesu će sudjelovati na summitu EU/Sjedinjene Države kako bi naglasio predanost Washingtona “jakom transatlantskom partnerstvu” temeljenom na “zajedničkim vrijednostima”, precizira američka vlada.


Čeka li ga susret s Putinom?

Bijela kuća je priopćila da će uskoro iznijeti više detalja o tom putovanju, “posebice o mogućim dodatnim elementima”, što je potaknulo nagađanja o mogućem susretu s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

Joe Biden je prošlog tjedna ruskom kolegi u telefonskom razgovoru predložio da se sastanu ovog ljeta u trećoj zemlji na summitu kojim bi stabilizirali odnose dviju sila.

Moskva je pokazala zanimanje za tu ponudu. Odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije su nagrizeni međusobnim sankcijama i protusankcijama.Finska i Austrija su se ponudile da budu domaćini summita.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI