STIGLA GA KAZNA: Šef zadarskog Zavoda za hitnu medicinu prijavljen zbog širenja Covida

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Zadarski policajci, nakon kriminalističkog istraživanja nad ravnateljem Zavoda za hitnu medicinu Ivicem Erlićem zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja zarazne bolesti, podnose protiv njega kaznenu prijavu, izvijestila je u utorak policija ne navodeći njegov identitet.

Ravnatelj zadarskoga županijskog Zavoda za hitnu medicinu Ivica Erlić prekršio je 6. siječnja mjeru izolacije zbog zaraze koronavirusom, o čemu je na svojem profilu na društvenoj mreži pisao čelnik županijskoga SDP-a Jure Zubčić.

Kako se navodi u današnjemu policijskom priopćenju, 6. siječnja u 10,10 sati policijski službenici zaustavili su u Ulici Domovinskog rata u Zadru 48-godišnjeg vozača osobnog automobila zadarskih registarskih oznaka koji se tijekom upravljanja vozilom nepropisno koristio mobitelom. Tom prilikom utvrđeno je i kako u prometu sudjeluje u vrijeme izrečene zaštitne mjere izolacije zbog covida-19. Zbog počinjenog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, Erlić je prekršajno kažnjen.

Protiv osumnjičenog Erlića, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo širenja i prenošenja zarazne bolesti, podnijet će se kaznena prijava mjerodavnome državnom odvjetništvu, a kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćila je zadarska Policijska uprava.

Kako je Ivica Erlić rekao za Radio Zadar, “tog se jutra loše osjećao i otežano disao pa je po preporuci svojega liječnika i voditelja Hitne službe sam sjeo u automobil i uputio se na liječnički pregled”.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI