STIGLA JE NAJAVLJENJA VELIKA PROMJENA: IZDANA SVA UPOZORENJA! U većem dijelu zemlje prijeti nevrijeme, na Jadranu moguće pijavice

Danas nas u Hrvatskoj čeka postupno naoblačenje sa sjeverozapada s mjestimičnom kišom i pljuskovima, koji lokalno mogu biti i izraženiji.

Na istoku zemlje te osobito u Dalmaciji veći dio dana djelomice sunčano i uglavnom suho.

Na kopnu će puhati povremeno umjeren, mjestimice i umjereno jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar.


Umjereno jugo na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana okretat će na umjerenu i jaku buru, pod Velebitom i s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 23 u zapadnim krajevima unutrašnjosti do 29 u istočnim, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 27 do 32 °C.

DHMZ je za većinu Hrvatske izdao upozorenja zbog mogućeg grmljavinskog nevremena ili jake bure. Jako grmljavinsko nevrijeme moglo bi pogoditi osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju, dok je za riječku, zapadnu obalu Istre, Kvarner, Velebitski kanal i Sjevernu Dalmaciju na snazi upozorenje zbog mjestimice jake i vrlo jake bure.Na snazi je i upozorenje europske platforme Estofex, koja je drugim stupnjem okarakterizirala sjeverozapad zemlje, što znači da su moguće pijavice na moru i lokalno nevrijeme praćeno tučom, piše N1.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI