STIGLA JE ZIMA I PROMJENA VREMENA: Prve bijele pahulje i snijeg zabijelili dijelove Hrvatske!

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Nakon relativno ugodnog i toplog vikenda u dijelovima Hrvatske danas je pao prvi ovosezonski snijeg i tako najavio promjenu vremena.

Zabijelili su se Begovo Razdolje, Kupjak, Tršće… Pada i na Platku, Sljemenu, javio je HR Vrijeme.

I na stranicama HAK-a uočljivo je da je snijeg prekrio prometnice. Iz HAK-A su pozvali na oprez vozače koji se kreću u oba smjera tom dionicom autoceste Zagreb-Rijeka.



 

Foto: HAK

A kakvo nas zapravo vrijeme očekuje idućih dana?

Sutra će biti umjereno i pretežno oblačno. U prvom dijelu dana kiša još na istoku i jugu zemlje, u gorju mjestimice i susnježica i snijeg, ponajprije u višim predjelima. Potom prestanak oborine, stanjivanje naoblake te postupno razvedravanje, osobito na Jadranu i u sjevernim područjima.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i sjeverni, u prvom dijelu dana na udare mjestimice i jak. Na Jadranu umjerena i jaka, uglavnom podno Velebita i olujna bura, lokalno moguće s orkanskim udarima. Samo na jugu još prijepodne jugo.

Temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom od 3 do 8, u gorju i malo niža, a u unutrašnjosti Istre i Dalmacije između 6 i 11 °C. Na Jadranu najniža jutarnja između 8 i 13, a najviša dnevna od 12 do 17 °C, izvjestio je DHMZ.

U srijedu većinom sunčano, posebno na Jadranu. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla. U četvrtak promjenljivo oblačno, na Jadranu i uz njega ponegdje s kišom, moguće i grmljavinom, a u sjevernim kopnenim područjima mjestimice s maglom koja može lokalno biti dugotrajna.

U petak posvuda promjenljivo i pretežno oblačno uz povremenu kišu, na Jadranu i pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti vjetar većinom slab. Na Jadranu će u srijedu bura oslabjeti i u četvrtak okrenuti na jugo koje će jačati, a u petak će zapuhati jugozapadnjak. Temperatura zraka bez veće promjene, no u unutrašnjosti u srijedu i četvrtak hladno jutro, nerijetko uz mraz.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI