Potvrđeno je! Ratnom zločincu Ratku Mladiću potvrđena doživotna kazna

screenshot

Sud u Haagu u utorak je izrekao konačnu, pravosnažnu presudu balkanskom krvniku Ratku Mladiću te je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Suci su istaknuli kako tvrdnja Mladića da on nije htio usmrtiti bosanske Muslimane i Hrvate, nego je provodio vojni cilj, nije razuman te ga žalbeno vijeće i odbija.

Žalbeno vijeće je odbilo žalbu obrane Ratka Mladića za sveobuhvatni UZP.

Sutkinja iznosi žalbu Ratka Mladića koji tvrdi da je raspravno vijeće prekršilo njegovo pravo na suđenje, a za to vrijeme Mladić je potvrdno klimao glavom.

“Žalbeno vijeće zaključuje kako Mladić nije pokazao da je vijeće na bilo koji način prekršilo ove točke koje im se stavljaju na teret”,  govori sutkinja.



Tajnik je najavio predmet “Tužitelj protiv Ratka Mladića”, a sutkinja je od Mladića zatražila da se očituje može li na jeziku kojeg razumije pratiti predmet. On je kratko rekao “mogu”. Sutkinja je navela kako Mladićev odvjetnik nije mogao biti u sudnici zbog zdravstvenih problema, a potom je iznijela sam slučaj te navela kako Mladić traži oslobađanje ili ponavljanje prvostupanjskog postupka.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI