STIGLA PRAVA ZIMA: U Gorskom kotaru pao snijeg, evo što nas sve očekuje do kraja dana!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Kao što su iz DHMZ-a najavili današnji će dan biti izrazito hladan, gotovo pa zimski.

U većem dijelu Hrvatske je pretežno oblačno, povremeno s kišom, mjestimice obilnijom u Gorskoj Hrvatskoj, a u višem gorju može biti i susnježice i snijega, kaže prognoza.

Foto: DHMZ

 

Prvi snijeg jutros pada u Begovu Razdolju, a fotografije Bojana Franciškovića objavila je i Općina Mrkopalj. Trenutno ga ima tek centimetar. Na Zavižanu je palo 2 centimetra snijega.

 



Na društvenim mrežama pojavili su se i snimke prvog snijega koji je pao, u Gorskom kotaru na području Mrkoplja. Do kraja dana očekuje nas pravi ne jesenski nego zimski dan.

Na dijelu srednjeg i na južnom Jadranu prema večeri mogući su izraženiji pljuskovi s grmljavinom, dok će najviše sunčanog vremena biti na sjevernom dijelu. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, u gorju i jak.

Na Jadranu puše umjerena i jaka bura, uz obalu sjevernog te na dijelu srednjeg s olujnim, podno Velebita mjestimice i orkanskim udarima vjetra i do 150 kilometara na sat, a u drugom dijelu dana na jugu u okretanju na umjereno i jako jugo. Na velebitskom području upaljen je crveni meteoalarm. Iz DHM-a navode da je vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Narančasti meteo alarm upaljen je za područje Kvarnera i Kvaternića i Rijeke. Upozorili su na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Najviša dnevna temperatura bit će između 5 i 10, na Jadranu od 13 do 18 °C, stoji u prognozi DHMZ-a.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI