STIGLA PRESUDA KOJU JE AMERIKA ČEKALA: Policajac kriv za ubojstvo Georgea Floyda! Evo što

Nakon 10 sati vijećanja porote Amerika je dočekala presudu za ubojstvo afroanerikanca Georgea Floyda. Policajac Derek Chauvin proglašen je krivim, prenosi CNN.

Kriv po svim točkama

Sudac je objavio da je kriv za ubojstvo po svim točkama. Dvanaest porotnika proglasilo ga je krivim za nenamjerno ubojstvo drugog stupnja, ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo drugog stupnja. Izricanje kazne je najavljeno za osam tjedana.

Maksimalna kazna za prvu točku ne može biti veća od 40 godina zatvora, za drugu ne veća od 25 godina, a maksimalna kazna za treću točke optužnice je 10 godina i/ili 20 tisuća američkih dolara.

Nakon presude odvjetnik obitelji Georgea Floyda izrazila je zadovoljstvo. ”Stigla je bolno zarađena pravda za obitelj Georgea Floyda i zajednicu u Minneapolisu. Današnja presuda uvelike nadilazi ovaj grad i ima značaja za cijelu zemlju pa čak i svijet”, istaknuo je.



Javnost zadovoljna presudom

Diljem Minnesote raspoređeno je više od 3000 pripadnika Nacionalne garde i najmanje 1100 policajaca u sklopu tzv. Operacije “Sigurnosna mreža”, kao prevencija mogućih nereda nakon objave presude. Slično je i u drugim većim gradovima.

Na ulicama Minneapolisa vlada uzbuđenje. Javnost je vrlo zadovoljna presudom.

”Lijep je dan u Minneapolisu. Ovo je blagoslov”, rekao je Kenneth Nwachi za BBC.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI