STIGLA PRESUDA ZA NAPAD NA NOVINARKU: Otac i sin dobili kaznu ali neće u zatvor! ‘Ja sam hrvatski ratnik i Božji čovjek’

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Otac i sin, Tonči i Antonio Čukušić, danas su na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno proglašeni krivima zbog napada na novinarku Dalmatinskog portala Živanu Šušak Živković 12. travnja 2020. godine na Sirobuji, piše DP. Optuženi su zbog prisile prema osobi koja obavlja posao od javnog interesa ili je u javnoj službi, a sin i zbog oštećenja tuđe stvari.

Novinarka Dalmatinskog portala je snimala vjernike kako se na Uskrs okupljaju u crkvi sv. Leopolda Bogdana Mandića na Sirobuji iako to nisu smjeli učiniti jer su na snazi bile mjere zbog pandemije koronavirusa. Prema optužnici, u jednom trenutku joj je prišao muškarac i izbio mobitel iz ruke, a potom joj je drugi vratima crkve zahvatio ruku.

Antonio Čukušić je dobio osam mjeseci zatvora za dva kaznena djela, a mora platiti i 3000 kuna koliko vrijedi mobitel koji je uništio. Njegov otac dobio je sedam mjeseci zatvora s tim da će im se kazna zatvora zamijeniti radom za opće dobro i to dva sata rada za jedan dan zatvora.

Šušak Živković je nakon objave presude suca splitskog Općinskog suda Tomislava Zlodre kazala kako joj nikad nije bilo u interesu da dvojac ide u zatvor, ali i da je zadovoljna što je mučan proces stigao do kraja.

“Drago mi je da je poslana poruka da je takvo ponašanje neprihvatljivo i iskreno, nikomu više i nikad više. Ne samo novinarima nego i svim ljudima”, izjavila je i naglasila da osuđenog Antonia treba izvesti na pravi put jer je na početku života.



Tonći Ćukušić je po izlasku sa suda kazao kako se ne osjeća krivim i da mu je cijeli postupak namješten.

“Ja sam hrvatski ratnik i Božji čovjek i ne bojim se nikoga. I nikome ne želim zlo. Da je ovo bilo prije 30 godina to bi sve bilo drugačije”, poručio je novinarima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI