STIGLA VIJEST KOJU SMO SVI ČEKALI: Potvrdile se riječi ministra Beroša! Hrvatska zadovoljno trlja ruke jer je i dalje u narančastom

Foto: ECDC

ECDC je objavio najnoviju koronakartu koju smo svi s nestrpljenjem čekali. Hrvatska je ostala narančasta, potvrdio je to već nakon sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš.  Sad je to postalo

Hrvatska je tako već šesti tjedan u narančastom.


Strahovalo se da bi dijelovi hrvatske obale mogli završiti u crvenom. Prošle godine to se dogodilo već 15. kolovoza, što je izazvalo otkaz mnogih turističkih rezervacija te mnogobrojne odlaske turista koji su već bili u zemlji. U narančastom su i Zagreb i sjever Hrvatske, dok su ostali dijelovi Hrvatske iz zelenog u narančasto.

Španjolska, Portugal, više dijelova Francuske, Grčka, dijelovi Italije su u crvenom dok najbolje na karti ECDC-a stoje Mađarska, Češka, Poljska, Slovačka i Rumunjska koje su u potpunosti zelene.Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-dnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.

Podsjetimo da današnje brojke da su današnje brojke o zaraženosti koronavirusom u Hrvatskoj sljedeće: U posljednja 24 sata zabilježeno je 638 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3.253.

Među njima je 358 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 43 pacijenta.

Preminulo je 6 osoba.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI