STIGLO NAJAVLJENO POGORŠANJE VREMENA: Kolnici su mokri, u priobalju jak vjetar, budite spremni na gužve u prometu

screenshot

Kolnici su mjestimice mokri u većem dijelu zemlje, dok jak vjetar puše u priobalju, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba, a vozače pozivaju na oprez i strpljenje s obzirom na to da se tijekom dana očekuje pojačan promet kao i gužve na graničnim prijelazima.

Povećana je gustoća prometa na autocestama A1 između čvorova Lučko i Otočac u smjeru mora, A3 Bregana-Lipovac, na zagrebačkoj obilaznici između čvorova Jankomir i Lučko u smjeru Lipovca te A2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba.

Pred naplatnim postajama Lučko i Demerje za sada nema dužih čekanja.


Tijekom dana poteškoće u prometu zbog veće gustoće prometa moguće su duž jadranske obale na prilazima turističkih gradova i mjesta, na Istarskom ipsilonu, većini graničnih prijelaza sa Slovenijom i Mađarskom na ulasku te Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na izlasku, u trajektnim lukama i pristaništima, riječkoj i zagrebačkoj obilaznici, Krčkom mostu, te na dionicama cesta na kojima se zbog radova vozi prema privremeno postavljenoj signalizaciji.

Zbog vjetra, na dionici Jadranske magistrale Senj-Karlobag zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle.Zbog vode na kolniku u podvožnjaku prekinut je promet na DC517 u Belom Manastiru. Obilazak je ŽC4293 Šećerana Šumarine.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u subotu do 14  sati te u nedjelju od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na državnoj cesti DC1.

U pomorskom prometu nema poteškoća. Zbog najave loših vremenski uvjeta, orkanska bura, danas je otkazano putovanje na relaciji Pula-Susak-Mali Lošinj-Ilovik-Silba-Zadar i obratno.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI