STIŽE POSKUPLJENJE PRIJEVOZA! Hoće li vlada odustati nakon ovog prijedloga?

Dino Stanin/PIXSELL

Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, uputila je dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture vezano za cijene u obalnom linijskom pomorskom prometu s obzirom na situaciju zbog epidemije koronavirusa.

“S obzirom na epidemiju COVID-19 i još uvijek upitnu turističku sezonu 2020.g., u petak sam, zajedno sa direktorom TZ Supetra Ivanom Cvitanićem, uputila dopis Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture i Agenciji za obalni linijski pomorski promet da odgodi donošenje sezonskog cijenika u obalnom linijskom pomorskom prometu te da se tijekom cijele poslovne 2020.g. zadrže zimske tarife trajektnih karata a sve u cilju stvaranja što povoljnijeg okvira za dolazak turista na hrvatske otoke nakon eventualnog prestanka virusa.

Turizam je uz poljoprivredu, ribarstvo i obrtništvo, najvažnija gospodarska grana na hrvatskim otocima te nam je svaki doprinos u olakšavanju dolaska turista na otok u ovom trenutku od presudne važnosti.

Smatram kako su upravo otoci, kao prekrasne i geografski izolirane cjeline, oduvijek bili važan adut hrvatskog turizma te kako će to biti još više ove godine ukoliko se epidemiološka situacija uskoro popravi.

Molimo nadležno Ministarstvo i Agenciju da ozbiljno razmisle o traženim te da poduzmu sve potrebne radnje kojima bi se ovakav naš prijedlog mogao provesti u djelo do 29.svibnja 2020.g.do kada vrijede zimske tarife cijena trajektnih karata.Dolazak jedne osobe na Brač sa vozilom sada košta 28,00 kn plus vozilo 124,00 kn (152,00 kn za jedan smjer), a nakon 29. svibnja bi trebala početi ljetna tarifa. To bi značilo da za jednu osobu i vozilo treba odvojiti 33,00 kn plus za osobno vozilo 154,00 kn, tj. 187,00 kn za jedan smjer”, poručila je Marković.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI