STIŽE SVE VIŠE REAKCIJA: Šef SDP-a također oštro osudio incident u Borovu! Evo što je poručio na društvenoj mreži

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin u nedjelju je osudio skandiranje antisrpskih parola u Borovu te zatražio oštru reakciju ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića, pozvavši na sankcioniranje bilo kakvog govora mržnje i netolerantnog ponašanja

„Zgrožen sam današnjom slikom iz Općine Borovo u kojoj skupina mladića pod budnim okom policije širi govor mržnje i poziva na javni linč naših sugrađana druge nacionalnosti“, poručio je Grbin sa svog facebook profila nakon što su na stranici općine Borovo, na pravoslavni Uskrs, objavljenje dva videozapisa na kojima se vidi i čuje kolona mladića u pratnji policije koja skandira ‘oj, hrvatska mati, Srbe ćemo klati’  i ‘ubij Srbina’.

„Svako demokratsko društvo mora najoštrije osuditi i sankcionirati bilo kakvu vrstu govora mržnje, netolerantnog ponašanja i prijezira, a ne osigurati zaštitu od strane policije. Očekujem oštru reakciju ministra Božinovića. Ili šutnjom i nereagiranjem šalje poruku da mu je ovakvo ponašanje prihvatljivo?“, zapitao se čelnik SDP-a na svom Facebooku.


  

Facebook Comments

Loading...
DIJELI