STIŽE TURSKI PREDSJEDNIK ERDOGAN: Sprema se veliki prometni kolaps u Zagrebu! Evo na što treba pripaziti

Foto: PU zagrebačka

Turski predsjednik stiže u dvodnevni službeni posjet Hrvatskoj, a s njegovim dolaskom kreće i kaos u prometu. Recep Tayyip Erdogan prvo će sudjelovati u otvaranju Islamskog centra u Sisku, a u planu je i njegovo sudjelovanje na Gospodarskom forumu Hrvatska – Turska.

Zbog njegova dolaska na području Zagreba i Velike Gorice bit će provedene posebne mjere sigurnosti, a uspostavit će se i privremena regulacija prometa pri čemu će dolaziti do povremenog prekidanja prometa na dijelovima prometnica koje vode od zračne luke prema središtu grada.

Iako Erdogan sutra stiže u Zagreb, policija već od danas regulira promet. Policija je najavila blokade cijelih dijelova grada tijekom srijede i četvrtka, a najavljeno je i da će pauk uklanjati vozila koja budu parkirana u zabranjenim zonama. Još jučer u centru grada  na Zelenom valu postavljene su policijske trake kojima se brani parkiranje na parkirnim mjestima.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti, a na kraju članka pogledajte karte na kojima je označeno kojim će se dionicama otežano prometovati i koji su obilazni pravci.

Priopćenje policije

“U srijedu, 7. rujna i u četvrtak, 8. rujna 2022. godine očekuje se dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na čelu s najvišim državnim dužnosnicima na područje grada Zagreba i Velike Gorice, a slijedom čega će se zbog provedbe posebnih mjera sigurnosti, uspostaviti privremena regulacija prometa kojom prilikom će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekidanja prometa uz pravovremena preusmjeravanja prometa i uz nazočnost policijskih službenika.Osim navedenog, na području užeg centra grada Zagreba će se od utorka, 6. rujna 2022. godine od 6 sati pa do četvrtka, 8. rujna 2022. godine do 22 sata uspostaviti privremena zabrana zaustavljanja i parkiranja vozila na posebno označenim mjestima trakama “Stop – policija”, o čemu se vlasnike vozila i stanare zgrada na navedenim lokacijama prethodno upoznalo.

Slijedom toga, molimo građane, odnosno sve sudionike u cestovnom prometu, a posebice vozače motornih vozila i pješake za razumijevanje te za strpljenje u vrijeme uspostave privremene regulacije prometa navedenih dana te ukazujemo na dosljedno poštivanje svih uputa policijskih službenika, poštivanje postavljene prometne signalizacije te prometovanje sukladno privremenoj regulaciji prometa na pojedinim prometnicama na kojima će biti prisutni policijski službenici”, priopćila je policija.

U srijedu će biti otežana vožnja od Zračne luke “Franjo Tuđman” u Velikoj Gorici, u Aveniji Većeslava Holjevca i Ulici Savezne Republike Njemačke kroz Novi Zagreb, na Mostu slobode, u Ulici Hrvatske bratske zajednice te Vukovarskoj i Miramarskoj do središta grada.

U četvrtak će u blokadi privremeno biti prometnice u središtu grada, ali i u smjeru Siska, gdje će turski predsjednik otvoriti Islamski centar. U četvrtak se očekuju i povremeni zastoji prometa u ulicama Zelengaj i Pantovčak, širem središtu grada te u Novom Zagrebu u smjeru zračne luke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI