STIŽU NAM STROŽE MJERE NA JESEN? ‘Nismo se dovoljno cijepili. Računali smo na zdrav razum!’

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Program cijepljenja u Hrvatskoj baš i ne ide po planu kako ga je zamislio ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak, a svoje razočarenje ni ne pokušava sakriti.

U Dnevniku Nove TV Capak je rekao kako nije postignut cilj da se do 1. srpnja prvom dozom cijepi 50 posto odraslih.

Napomenuo je kako mnogi kalkuliraju hoće li se cijepiti sada ili najesen te ističe kako je to velika pogreška, jer bi nam tada mogao doći novi val.


Na pitanje hoćemo li najesen imati strože mjere, Capak odgovara:

“Svakako će biti restriktivnije mjere ako nam brojke počnu rasti, jer, s obzirom na to da se nismo dovoljno cijepili, drugog načina da zaštitimo zdravlje građana nema nego da se uvedu strože mjere”, rekao je Capak.Dio je građana koji se ne želi cijepiti, a kako da ih potakne da to učine, ne zna ni sam Capak.

“To je teško pitanje. Mi smo računali na zdrav razum naših građana. Mislili smo – nabavljeno je dovoljno cjepiva, komunicirali smo da je potrebno da se cijepi 70-80 posto stanovništva da bi riješili ovaj problem koji imamo, koji je zaustavio globalnu ekonomiju, koji je zaustavio život u svijetu. Jedini način da se riješimo toga je da se cijepimo. Računali smo na to, međutim očito smo pogrešno računali. Cijepljenje se usporilo, ali ja još uvijek računam na to da s ovim mjerama koje uvodimo da ćemo uspjeti doseći tu razinu’” rekao je Capak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI