ŠTO JE HRELJA ZAPRAVO TRAŽIO OD PLENKOVIĆA? Jedna stavka bila mu je posebno važna: Premijer je odlučio ispuniti mu baš sve zahtjeve

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Politička arena nakon glasanja o rebalansu proračuna ponovno se užarila i pomalo izmješala i karte se drugačije miješaju. Postalo je naime jasno da je umirovljenik Silvano Hrelja novi žetončić premijera Andreja Plenkovića i njegova HDZ-a.

Ne bi u tome bilo ništa neobično da se Hrelja saborskih klupa nije domogao na SDP-ovim listama pa se sada ponovno po tko zna koji put propitkuje moralna strana ove suradnje, dok neki saborski zastupnici taj Hreljin potez nazivaju političkom trgovinom.

Da se u politici doista trguje znaju vrlo dobro i hrvatski birači koji su u prošlom Plenkovićevu premijerskom mandatu imali prilike vidjeti kako to izgleda kada mala stranka postane veliki igrač, tako je primjerice HNS pored svojih dvaju ministara u državne tvrtke i institucije instalirao pozamašan broj svojih kadrova čiju čistku sada kada je HNS posrnuo provodi premijer Plenković instalirajući na te pozicije članove SDSS-a, čiji šef Milorad Pupovac Plenkoviću u parlamentu čuva leđa.


Na zahtjev Milorada Pupovca u Vladi sjedi potpredsjednik Boris Milošević, a tu zahtjevima nije kraj pa se odnedavno po političkoj sceni šuška i o Dnevniku na srpskom jeziku koji bi se mogao emitirati na javnoj televiziji, a što je nedavno nagovijestila SDSS-ova zastupnica Dragana Jeckov.

S Pupovcem je što se suradnje tiče ionako manje, više sve jasno, međutim upućeni svjedoče kako ni ova nova suradnja sa Silvanom Hreljom i njegovim umirovljenicima nije besplatna. On je naime za svoju, 77 ruku u Plenkovićevoj saborskoj većini od premijera zahtjevao riješenje nekoliko značajnih pitanja koja se odnose na umirovljenike.Kako tvrde naši sugovornici polemiziralo se o dopunskom, zdravstvenom mirovinskom i pitanju socijale, a Plenković je Hrelji zajamčio da oko toga ne mora brinuti i da to njegova Vlada ima u planu i bez njegove potpore, umirovljenici su navodno za vladajuće jedna od prioritetnih skupina.

No, osim toga Hrelji je dosta važno da Plenkovićeva Vlada zadrži njegovu bivšu glasnogovornicu na čelu državne novinske agencije Hine, oko čega su također uspjeli postići kompromis. Zahtjeva za popunjavanjem dodatnih fotelja za sada nema, no to ne znači da ih neće biti.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI