ŠTO MILORAD PUPOVAC IMA S NOVIM DJELATNIKOM HOLDINGA? Od njega je posudio 40 tisuća eura, a spominje ga se i u Tesla banci!

Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jedno od najzvučnijih imena u novoj Upravi Holdinga svakako je ono jednoga od članova Nadzornog odbora Ratka Bajakića, zagrebačkog ekonomista čije se ime, uz ostalo, pojavljuje i u imovinskoj kartici predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Naime, upravo su Bajakić, Dejan Jović i stanoviti Dušan Lukić predstavniku srpske nacionalne manjine svojedobno posudili 40 tisuća eura koje im on otplaćuje u ratama. Treba međutim napomenuti kako je Bajakić karijeru posvetio investicijskom bankarstvu, kako u Hrvatskoj tako i u nizu drugih zemalja Europske unije.

U svojem radu ima više od 20 godina iskustva na rukovodećim funkcijama baš u ovoj grani bankarstva, a ujedno je direktor te većinski vlasnik dioničkog društva za usluge ICF čiji su glavni predmeti poslovanja upravljačke djelatnosti holding društava te savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem, pa to mora da i jest bio jedan od Tomaševićevih motiva za suradnju s njime.


Prema službenoj biografiji, Bajakić je kao vlasnik, direktor ili član nadzornog odbora upravljao sa 40-ak tvrtki u Hrvatskoj, a na tom popisu nalazi se Zagrebačka burza, Valmar Riviera, Brodospas, ETF Airways, Luxima i Croatia banka, dok je karijeru započeo kao menadžer u u Investmentbanku Austria, investicijskoj banci najveće austrijske banke Bank Austria u Beču i Pragu.

U Hrvatskoj je s partnerima vodio vodeću hrvatsku investicijsku kuću ICF, koju je preuzeo 2004. godine. O Bajakiću je inače svojedobno pisao HKV podsjećajući da je on postao predsjednik Nadzornog odbora Tesla banke iz koje se zbog sukoba interesa povukao Milorad Pupovac.O njemu je također prije nekoliko godina pisao Poslovni dnevnik u vrijeme kada je izabran za zamjenika Nadzornog odbora Zagrebačke burze. U  medijima se spominjao i kao investitor u zrakoplovnu tvrtku ETF Airways, a osim toga za njega se čulo kada je Nijemcima prodao svoj udjel u opatijskoj Liburniji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI