ŠTO MILORAD PUPOVAC IMA S NOVIM DJELATNIKOM HOLDINGA? Od njega je posudio 40 tisuća eura, a spominje ga se i u Tesla banci!

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Jedno od najzvučnijih imena u novoj Upravi Holdinga svakako je ono jednoga od članova Nadzornog odbora Ratka Bajakića, zagrebačkog ekonomista čije se ime, uz ostalo, pojavljuje i u imovinskoj kartici predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca.

Naime, upravo su Bajakić, Dejan Jović i stanoviti Dušan Lukić predstavniku srpske nacionalne manjine svojedobno posudili 40 tisuća eura koje im on otplaćuje u ratama. Treba međutim napomenuti kako je Bajakić karijeru posvetio investicijskom bankarstvu, kako u Hrvatskoj tako i u nizu drugih zemalja Europske unije.

U svojem radu ima više od 20 godina iskustva na rukovodećim funkcijama baš u ovoj grani bankarstva, a ujedno je direktor te većinski vlasnik dioničkog društva za usluge ICF čiji su glavni predmeti poslovanja upravljačke djelatnosti holding društava te savjetovanja u vezi s poslovanjem i upravljanjem, pa to mora da i jest bio jedan od Tomaševićevih motiva za suradnju s njime.

Prema službenoj biografiji, Bajakić je kao vlasnik, direktor ili član nadzornog odbora upravljao sa 40-ak tvrtki u Hrvatskoj, a na tom popisu nalazi se Zagrebačka burza, Valmar Riviera, Brodospas, ETF Airways, Luxima i Croatia banka, dok je karijeru započeo kao menadžer u u Investmentbanku Austria, investicijskoj banci najveće austrijske banke Bank Austria u Beču i Pragu.

U Hrvatskoj je s partnerima vodio vodeću hrvatsku investicijsku kuću ICF, koju je preuzeo 2004. godine. O Bajakiću je inače svojedobno pisao HKV podsjećajući da je on postao predsjednik Nadzornog odbora Tesla banke iz koje se zbog sukoba interesa povukao Milorad Pupovac.



O njemu je također prije nekoliko godina pisao Poslovni dnevnik u vrijeme kada je izabran za zamjenika Nadzornog odbora Zagrebačke burze. U  medijima se spominjao i kao investitor u zrakoplovnu tvrtku ETF Airways, a osim toga za njega se čulo kada je Nijemcima prodao svoj udjel u opatijskoj Liburniji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI