Što s djecom tijekom štrajka u školama?

screenshot

Za danas je, u osnovnim i srednjim školama, najavljen štrajk. Trajat će sat vremena - od 11:55 do 12:55 sati. Štrajk organizira sindikat Preporod.

U srijedu neće biti općeg štrajka javnih službi. Mirenje je uspjelo, iduće će godine plaće učiteljima, liječnicima, medicinskim tehničarima biti povećane u dva navrata. Prvi put u siječnju, 3 posto, i još 2 posto u rujnu.

No, sindikat Preporod ipak ide u štrajk. Štrajk će trajati sat vremena – od 11:55 do 12:55 sati, piše N1.

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu – „Preporod” održat će u srijedu, nakon štrajka, konferenciju za novinare o odazivu jednosatnom štrajku u osnovnim i srednjim školama te o idućim koracima. Govorit će predsjednica Glavnog vijeća Sindikata Preporod Gordana Kovač Bluha i predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić.

Što s djecom za vrijeme štrajka?

“Ravnatelj je odgovorna osoba, on će od onih koji neće štrajkati, i na neki drugi način, spajanjem razdrednih odjela osigurati da sva ta djeca budu zbrinuta za vrijeme trajanja štrajka”, rekao je Stipić.



Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, na svom je Facebooku komentirala štrajk u školama, koji je sindikat Preporod najavio za danas.

“Zadovoljna sam što je proces mirenja između Vlade RH i većinskih sindikata javnih službi uspješno okončan. Unatoč tome, prema dostupnim javnim informacijama jedan manjinski sindikat u školstvu ipak sutra planira održati štrajk u nekim školama, u trajanju od sat vremena.

Pozivam ravnatelje da surađuju i komuniciraju s roditeljima i učenicima o načinu i detaljima održavanja najavljenoga štrajka. Zaposlenicima koji nisu u štrajku treba osigurati uvjete za nesmetan rad, a posebno za brigu o učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole i onima koji su uključeni u produženi boravak ili cjelodnevnu nastavu”, napisala je ministrica na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI