ŠTO SE BLIŽE IZBORU U HDZ-u SVE VRIJE! Situacija bi zbog jednog detalja mogla prerasti u incident

Foto: Igor Soban/PIXSELL

Kampanja za nadolazeće unutarstranačke izbore u vladajućoj je stranci u najmanju ruku turbulenta, a da su premijer Andrej Plenković i njegov favorit za šefa zagrebačke organizacije Mislav Herman  u nezavidnoj poziciji saznaje se iz izvora bliskih dvama Hermanovim protukandidatima za rukovodeću poziciju.

Naime, kako tvrde sugovornici iz stranke za Dnevno, iz vodstva stranke, a moguće i sa samog čela zagrebačke organizacije članovima, i stranačkoj mladeži stigao je naputak prema kojem im je zabranjeno sudjelovanje na skupovima koje organiziraju Pavo Kostopeč i kipar Ivan Kujundžić.

”Nijedan član mladeži ne smije se pojaviti na konkurentskim skupovima, to što se radi je skandalozno, i nedopustivo da se na takav način guše ti mladi ljudi”, komentira naš sugovornik iz protivničkog tabora te napominje kako je HDZ u Zagrebu potpuno poražen na nedavno održanim lokalnim izborima, za što bi odgovornost trebalo preuzeti aktualno vodstvo predvođeno Hermanom, koji se bez obzira na poraz Davora Filipovića i činjenicu da je HDZ završio u oporbi odlučio kandidirati na stranačkim izborima.

 

Da je riječ o nedemokratskom i nekorektnom potezu, uvjeravaju i kivni i razočarani HDZ-ovci koji smatraju da bi ovakav oblik gušenja demokracije mogao prerasti u ozbiljan incident, pa slijedom toga sve naslućuje kako su HDZ-ovci na rubu sukoba koji se nastoji držati što više od javnosti kako bi se u dobroj mjeri zaštitilo i premijera Plenkovića koji formalno nastoji ostaviti dojam da svojeg favorita nema.



”Umjesto da se organiziraju sučeljavanja, i da se članove za dobrobit stranke upozna sa svim kandidatima, našoj mladeži brani se dolazak na skupove”, žali se naš uznemireni suradnik dodajući da je spreman obračunati se sa svima onima koji na taj način uvode strahovladu u HDZ-ove redove.

 

Inače, Kostopeč i Kujundžić kandidaturu su najavili prije nekoliko dana, a u nju obojica ulaze kao žestoki kritičari koalicije koju je HDZ u Zagrebu imao s pokojnim Milanom Bandićem. Doktor Kostopeč priznat je i cijenjen među širim članstvom, baš poput osebujnog kipara Kujundžića, HDZ-ova umjerenog konzervativca i jednoga od osnivača stranke, a kojega je u prvom pokušaju osvajanja zagrebačke organizacije podržavao i sam Plenković.

Sada pak Hermana osim premijera podržavaju ministri Aladrović i Brnjac koji su dio njegova tima za preuzimanje zagrebačkog HDZ-a što je također pokazatelj nezavidne pozicije u kojoj se nalazi premijerov favorit.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI