ŠTO SE DOGAĐA? Nije imala previše milosti! Bandićeva omiljena suradnica potpuno maknuta sa strane! Koga je još ‘odrezala’ Pavičić Vukičević?

Photo: Josip Regovic/PIXSELL

Izbori za lokalnu vlast održavaju se u nedjelju a najveća svjetla reflektora bit će usmjerena na Zagreb. U glavnom gradu su se karte potpuno izmiješale nakon iznenadne smrti gradonačelnika Milana Bandića.

Na čelo Zagreba tako je privremeno sjela Jelena Pavičić Vukičević koja je ujedno i nova predsjednica stranke Bandić Milan 365- Stranka rada i solidarnosti, kao i pretendentica na mjesto gradonačelnice metropole.

O svom bivšem šefu, doduše, nije rekla niti jednu ružnu riječ, no svejedno je najavila da će se neke stvari raditi drugačije.

Čini se kako je svoje riječi odlučila provesti u djelo pa je tako uredila kandidacijske liste za ove lokalne izbore.

Prica bez mjesta u Gradskoj skupštini



Zanimljivo, na njima se nisu našli neki od zvučnih ‘Bandićevih kadrova’ poput Natalije Price koja nije na listi za Gradsku skupštinu, a koja je slovila kao njegova omiljena suradnica koju se često stavljalo u kontekst kobne večeri kada je preminuo zagrebački gradonačelnik. Prica je bila na listi na izborima 2017. godine.

Do pozicije u Skupštini Prica je došla spletom okolnosti, jer je violončelistica Ana Rucner svoj mandat stavila u mirovanje pa je Prica kao nestranačka zastupnica uskočila u njezinu fotelju. Kakva će biti njezina politička budućnost te ima li je uopće, još nije poznato. Zasad se jedino zna da je Prica još uvijek članica Predsjedništva Stranke rada i solidarnosti.

Na ove izbore bez prekaljenih Bandićevih kadrova

Ovaj put na listi se nisu našli niti Olivera Majić koju je Pavičić Vukičević smijenila s čela zagrebačkog Stožera nakon kontroverzne odluke da će se u Zagrebu maske morati nositi na otvorenom.

Na listi nema Pavle Kalinića, zatim ni dugogodišnjeg Bandićeva suradnika i ravnatelja kazališta Kerempuha Dušana Ljuštine, bivše Bandićeve ‘desne ruke’ Vesne Kusin, a niti muftije Islamske zajednice u mirovini Ševka ef. Omerbašića.

Od ‘stare Bandićeve garde’ na listi se na ovim izborima našao Ivica Lovrić, a novo je ime arhitekta Otte Barića, ekonomista Ljube Jurčića i pjevačice Zdenke Kovačiček

Facebook Comments

Loading...
DIJELI