ŠTO SE KRIJE IZA IZNENADNOG ODLASKA ŠEFA PODRAVKE? Za sve je kriva neobična suradnja no to nitko ne želi potvrditi

Foto: Cropix

Predsjednik Nadzornog odbora Podravke Želimir Vukina dao je ostavku na svoju dužnost i 1. studenoga povlači se iz tog tijela.

Iz Podravke nisu htjeli govoriti koji je razlog njegovog odlaska to je, a ono što se zna jest da se Vukina odlučio povući osam mjeseci prije isteka mandata.

U poslovnom svijetu se ne događa često da u kompaniji poput Podravke s tako važne funkcije netko naprasno i preko noći odlazi. Prvi i jedini put to se u Podravki dogodilo u rujnu 2009. godine, kad je ostavku podnio šef NO-a Darko Marinac koji je mjesec dana kasnije bio je uhićen u aferi Spice.

Glasina kruži, svi šute

Danica piše da je pokušala kontaktirati Vukinu, no nitko nije odgovorio na pozive i e-mail.

No, kako doznaje spomenuti portal, već duže vrijeme kolaju glasine da obiteljska tvrtka uskoro bivšeg šefa NO-a poslovno surađuje s Podravkom. Ta je suradnja navodno dogovorena još s bivšim predsjednikom Uprave Podravke Marinom Pucarom.



Spominje se priprema za prodaju vrijednih nekretnina rovinjske Mirne koja bi se, prema Daničinim izvorima, mogla dogoditi u neko dogledno vrijeme. Ako ga ima, u tom aranžmanu, formalnopravno, nema ništa sporno jer Vukina nije osnivač, niti odgovorna osoba tvrtke u kojoj je zaposlen.

Neki od izvora bliskih Podravkinu menadžmentu, doduše, otkrivaju i kako je u pripremi izmjena zakona o mirovinskim fondovima kojima bi se čelnicima mirovinaca omogućilo da od iduće godine opet budu u NO-u Podravke. Zbog odredaba zakona morali su se povući (pa je tako ušao Vukina), a sad bi se mogli vratiti.

Je li Vukina svojom ostavkom želio preduhitriti rekonstrukciju NO-a i eventualnu smjenu, ostaje u zoni špekulacija. U svakom slučaju, iznenadna ostavka još će danima golicati maštu investitorske, ali i podravske javnosti.

 

Želimir Vukina bi se od kolegica i kolega mogao oprostiti idući petak, 28. listopada, kad bi Nadzorni odbor, prema najavi, trebao usvojiti konsolidirane i nekonsolidirane financijske izvještaje za prvih devet mjeseci ove godine. To bi bila zadnja sjednica koju će voditi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI