Što se s Bandićem događalo cijeli ovaj mjesec?! Još početkom veljače su svi oko njega bili uznemireni i zabrinuti!

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Kako je početkom veljače pisao tjednik 7dnevno, najbliži suradnici zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića već su tada bili posebno uznemireni zbog njegovog zdravstvenog stanja.

Situacija je do te mjere bila složena, pisao je 7dnevno, da su se Bandićevi suradnici pribojavali za njegov život. Tvrdili su da je upitno hoće li ovako narušenog zdravstvenog stanja uopće moći sudjelovati u kampanji koja će biti življa nego ikada. Iako je bio svjestan situacije, Bandić od utrke za sedmi mandat nije odustao te je nastojao ostaviti dojam nedodirljivog i neumornog gradonačelnika tako što je sa svojim suradnicima obilazio grad i susretao se s brojnim građanima.

No, da se s Bandićevim zdravljem nešto neobično događalo, dalo se naslutiti u lipnju prošle godine, kada je kasnio na događaj “Urbano biovrtlarstvo” u Sesvetama. Kada se na koncu ondje ukazao, svi sudionici zamijetili su kako se gradonačelnik ljulja i tetura, a mnoge je iznenadilo to što nije mogao održati govor kakav je inače držao. Premda su suradnici sljedećeg dana tvrdili da je gradonačelnik popio pokoju čašu žestice, Bandić je tvrdio da je preskočio terapiju za tlak.

No baš u to vrijeme Bandić je obavljao zdravstvene pretrage u KBC-u Zagreb, a od tog lipnja ponovno se intenzivirala priča o njegovu zdravlju koje je svojedobno ozbiljno poljuljao moždani udar od kojeg se Bandić, kao što je poznato, tjednima oporavljao. Bandić je moždani udar pretrpio davne 2003. godine te je tada nekoliko dana proveo i u bolnici.

U međuvremenu je, prema vlastitom priznanju, operirao sinuse pa bruh, a osim toga, u listopadu 2017. godine ugrađen mu je stent zbog suženja krvnih žila srca. I u prosincu 2018. godine Bandić je hitno hospitaliziran na Jordanovcu, gdje je vodio bitku s embolijom. Ritam je usporio i zbog problema s nogom jer je imao trostruki prijelom potkoljenice, a u tom periodu na konferencijama za novinare pojavljivao se sa štakama.Njegovi suradnici svjesni su koliko je gradonačelnikovo stanje bilo kompleksno te su priznali da strahuju za njega jer su se zadnjih tjedana Bandićevi zdravstveni problemi ponovno intenzivirali. Međutim, tvrdoglav kakav jest, on na upozorenja o tome da mora usporiti nije reagirao.

Ipak, kako je pisao 7dnevno, sastao se Bandić navodno još ljetos sa svojom zamjenicom Jelenom Pavičić-Vukičević, koju je ovlastio da bude privremena gradonačelnica ako on na dulje vrijeme bude spriječen obnašati svoju dužnost. Vjerna Bandićeva suradnica na sebe je navodno i preuzela velik dio gradonačelnikovih obveza, a gradonačelniku su i sami liječnici koji su upućeni u njegovo zdravstveno stanje savjetovali da miruje i uspori tempo.

Milan Bandić je preminuo od posljedica srčanog udara u KB-u Sveti Duh u noći na nedjelju, 28. ožujka, u 66. godini života.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI