ŠTO TREBA UČINITI U ENGLESKOJ DA DOBIJEŠ OTKAZ? Pijana policajka urinirala u svlačionici i o tome lagala pod prisegom

Photo: Gulliver/AP Photo/Frank Augstein

Pijana 24-ogodišnja policajka Amelia Shearer je nakon pijanke s prijateljima van policijske dužnosti, otišla u trgovinu Urban Outfitters te zahtijevala korištenje toaleta. Kada su joj zaposlenici rekli da ni jedan od njih nije slobodan, otišla je u svlačionicu i obavila nuždu, objavio je Daily Mail.

Šef regionalne engleske policijske postaje negodovao je što nakon takvog postupka nije dobila izvanredni otkaz. Poslije tog incidenta trgovina odjećom u Yorku morala je zatvoriti svlačionice te potrošiti gotovo 500 funti na njihovo dubinsko čišćenje.

Daily Mail piše da je Shearer negirala optužbe svojim kolegama iz policije, ali je nakon istrage policijska disciplinska komisija u Middlesbroughu utvrdila da je lagala pod prisegom. Unatoč tome policajka nije dobila otkaz, već samo usmeno upozorenje.

Na saslušanju komisije rečeno je da su Shearer i njezini prijatelji unutar perioda od četiri sata bili na ručku u baru, popili pola boce prošeka i tri koktela, a zatim su otišli u drugi lokal, gdje su konzumirali Jack Daniel’s, nakon čega je Shearer otišla u trgovinu Urban Outfitters pomokriti se.

Zaposlenik dućana je nakon incidenta pozvao upravitelja te upozorio ga da su u svlačionici vidjeli lokvu koja je smrdjela na urin, nakon što je policajka iz nje i u žurbi napustila trgovinu. Kolegama je rekla da je popravljala grudnjak, a sutradan je nadređenome policajcu ispričala sasvim različitu priču.Neovisni predsjednik komisije Ogheneruona Iguyovwe izjavio je da “policajka ima 24 godine pa stigne popraviti svoje ponašanje”. Šef policijske postaje regije Cleveland, Mark Webster reagirao je na odluku komisije, kazavši da su njezini postupci nespojivi s policijskim standardima te da je zabrinut ishoda pa sad razmatra pravne opcije.

Webster je dodao da “se policajci moraju pridržavati najviših standarda ponašanja i biti primjer naših društvenih vrijednosti, bili na dužnosti ili ne”. Budući da je Shearer lagala pod prisegom, s time će biti upoznati odvjetnici koji će braniti osumnjičenike u njezinim budućim istragama.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI