STOLTENBERG O PUTINOVOM PLANU: ‘Nije odustao od ambicija da kontrolira Ukrajinu’

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg rekao je kako nema naznaka da je ruski predsjednik Vladimir Putin odustao od ambicija da kontrolira cijelu Ukrajinu i da preuredi međunarodni poredak Kazao je to u srijedu u Bruxellesu, uoči sastanka ministara vanjskih poslova država članica NATO-a.

Dodao je kako članice NATO-a podržavaju Ukrajinu, da trebaju ustrajati po pitanju sankcija protiv Rusije te jačati obranu i sposobnost odvraćanja jer rat može dugo trajati.

Ministri vanjskih poslova 30 država članica NATO-a razgovarat će o daljnjoj pomoći Ukrajini, slanju protutenkovskog oružja, protuzračnih sustava, o kibernetičkoj pomoći i opremi za zaštitu od kemijskih i bioloških prijetnji.

U četvrtak će im se pridružiti ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba koji će ih izvijestiti o posljednjem razvoju događaja, uključujući i o pregovorima između Kijeva i Moskve. Na sastanku će također sudjelovati i Finska, Švedska, Gruzija i Europska unija, kao i partneri azijsko-pacifičkog područja Australija, Japan, Novi Zeland i Južna Koreja.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI