STRAH I TREPET ZA PARTIJU: Doktor koji ih je dočekao nespremne

Photo: Boris Scitar/Vecernji list

Iako se očekuje najnapetija borba na lokalnim izborima za grad Zagreb nakon što je preminuo dosadašnji gradočelnik Milan Bandić, u Rijeci nije ništa manje zanimljivo.

Trenutačni gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel odlučio se umiroviti nakon godina vladanja ovim gradom, pa se tako predsjednik SDP-a pronašao u nezgodnoj situaciji koga predstaviti i podržati za svog novog kandidata. Jasno je da poraz na ovim lokalnim izborima u Rijeci, Partija bi pretrpila ogroman udarac obzirom na vladavinu u tom gradu, ali broj kandidata koji žele to mjesto iz drugih stranačkih opcija je bogat.

Vojko Obersnel se odlučio umiroviti ne možda zbog godina rada nego zbog činjenice da bi mogao izgubiti izbore obzirom da se pojavila svježa politička opcija u vidu platforme Možemo! koja je imala suradnju s Radničkom frontom gdje bi Katarina Peović bila kandidat za Rijeku. No, u međuvremenu odnosi između dvije opcija je dovela do rastanka pa se očekuje kako će Peović samo otići na izbore. Još jedna politička opcija pojavila se u vidu Marina Miletića iz redova MOST-a te dobro kotira prema anketa. Iz SDP-a smatraju kako trenutačni njihov kandidat Marko Filipović nakon Obersnela nije ipak dorastao zadatka, još naročito imajući u vidu da se kandidara i Davor Štimac koji prema istraživanjima jako dobro kotira za novog gradonačelnika Rijeke, gdje se kandidirao kao nezavisni igrač.

 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI