STRAH, PANIKA I NEIZVJESNOST! U HDZ-u VRIJE! Plenković vam nije rekao istinu: Slijede žestoki okršaji i sukobi

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

“Nemaju se HDZ-ovci čemu veseliti”, priznaje naš sugovornik iz vladajuće stranke u kojoj posljednjih nekoliko dana traju velike analize rezultata prvog kruga lokalnih izbora.

”Premijer Plenković ne govori istinu kada kaže da se Hrvatska zaplavila, mi smo na ovim izborima ozbiljno podbacili i to je nešto oko čega se moramo ozbiljno zabrinuti, u suprotnom nam u narednom periodu svjedoči raspad sistema kakvom sada svjedočimo u SDP-u kojem se Plenković trenutno neargumentirano podsmjehuje”, smatra naš sugovornik iz vladajuće stranke te naglašava kako su objema velikim strankama pored Možemo! i Domovinskog pokreta ozbiljan problem postali nezavisni kandidati.

”O tome se malo priča, analizira se samo one sredine u kojima smo uspjeli, ali evo uzmite primjere Ozlja, Karlovca mi tu nikada nismo imali problema, a sada tamo nije išlo tako glatko”, ističe naš sugovornik pa nadalje naglašava kako ni zbog situacije u Slavoniji nisu optimistični. ”Jesmo mi tamo i dalje najjača stranka, ali u drugi krug idemo u vukovarskoj županiju, Vukovar sigurno gubimo, Županju. To se nama nije ranijih godina događalo i to pokazuje određene silazne trendove. Nije ni Možemo! na svojim prvim izborima briljirao, a pogledajte što su postigli u svega par godina, HDZ iz toga mora izvući lekciju i paziti kako će se postaviti prema Škorinom pokretu”, naglašava ovaj HDZ-ovac.


Posebno je zabrinut za položaj svoje stranke u Dalmaciji gdje se najviše potencira šibensko-kninska županija u kojoj Goran Pauk u drugi krug izbora ulazi s nezavisnim Markom Jelićem. ”To za nas neće završiti dobro, Plenković toga mora biti svjestan, Pauk se srozao kao nitko. Pazite, on je prije četiri godine u prvom krugu imao 49 posto glasova, sada ima svega 36 posto, to je ogroman udarac za stranku, ali i za njegov politički dignitet. Tamo vladaju strah i panika, a to nije preduvjet za dobru kampanju, i nije nemoguće da u nedjelju doživi šok, odnosno da izgubi te izbore”, naglašava naš sugovornik pa podsjeća i na situaciju u Zadarskoj županiji.

”Evo i tamo Božidar Longin mora u drugi krug, to se nama nije dešavalo to je povijesni debakl. U Splitskoj županiji Boban ide na Ostojića i to je tijesna, neizvjesna borba, tu se nikad ne zna kako će završiti i očito da u Dalmaciji s vodstvima lokalnih organizacija nešto nije u redu” vjeruje naš sugovornik koji smatra da su pred njegovom strankom teški dani u kojima će se HDZ morati pozabaviti vlastitim rekonstrukcijama, koje bi mogle biti burne, i koje bi mogle snažno odjeknuti među stranačkim kapitalcima. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI