STRAHOTA U STARAČKOM DOMU: Umirovljenicu na prijevaru smjestili pa je besramno opljačkali. Pripazite na starije oko sebe!

Screenshot

Umirovljenica Ankica Jaković iz Zagreba žrtva je neviđene pljačke nakon nesreće u svom stanu u studenom 2018. godine.

Ta 87-godišnja žena je, u stvari, pala tijekom odlaska na toalet. Ne mogavši ustati, nazvala je susjedu koja joj je inače pomagala, a s njom je došla i njezina frizerka.

“Susjede su rekle da sam u nesvijesti, ali nikad nisam izgubila svijest niti mi se ikada vrtjelo u glavi”, rekla je umirovljenica za Novu TV.

Ali umjesto da je odvezu do hitne pomoći, susjede su Ankicu odvele u starački dom Marijan kod Sesveta. U početku je mislila da je to bolje, očekujući da će tamo imati odgovarajući smještaj, njegu i društvo. U domu su u početku bili ljubazni, ali kasnije je, kaže, shvatila da iza toga stoji nešto drugo. Primjetila je da joj daju tablete zbog kojih se nije osjećala dobro, a jednom prilikom ju je direktor doma Goran Marijan odveo u banku gdje je potpisala ono što je on tražio od nje.

Ubrzo su joj ispražnjeni bankarski računi, a na gospođu Ankicu nisu više pazili pa su je kupali samo svake druge nedjelje. Život joj je možda slučajnim posjetom spasila Vesna Stipanović – kći njezine prijateljice.



“Znam kako je ona živjela, a odjednom naiđete na osobu smrdljivu, prljavu …” rekla je Vesna za Proven Nev TV. Pretvarajući se da vodi Ankicu kod doktora, Vesna ju je izvukla iz doma te odvela kući.

Četiri dana kasnije, umirovljenica je dobila od banke obavijest da je njezinn račun u crvenom i da je s njega skinuto 140.000 kuna, a još desetine tisuća kuna ilegalno je povučeno s njezine kreditne kartice. Goran Marijan je povukao ovaj novac s računa, a Ankica je sve to prijavila policiji.

Pokazalo se da je potpisala punomoć Marijanu da koristi račun, umjesto stalnog naloga za plaćanje doma, kao što ju je on uvjeravao. Naime, ona nije dozvolila vlasniku doma da koristi kreditnu karticu.

“Što se tiče cijele priče, dama ima određenih teškoća u svom psihičkom ponašanju, pa je također prijavila policiji. Prikazali smo sve potrebne dokaze i cjelokupna situacija je riješena … “, rekao je vlasnik doma.

Banka je pak podnijela kaznenu prijavu protiv njega, A zbog poslovne prijevare u tijeku je istraga zbog uzimanja novca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI