Štrajk se nastavlja: Prosvjetari najavili odlazak na Markov trg!

screenshot

Na današnjoj konferenciji za medije koja je započela točno u podne, o štrajku su se oglasili predstavnici sindikata osnovnih i srednjih škola.

“Od Vlade Republike Hrvatske ne dolaze nikakva rješenja. Njima će se problemi riješiti ako zabrane štrajk. To je poraz ljudskog razuma. Ili pak, priča kako se neće platiti daljnji štrajk – što to znači? Zar i ova Vlada mora biti jednaka, Milanovićeva i Plenkovićeva? A toliko se trude dokazati da su različiti!” kazali su sindikalisti pa nastavili:

“Sutra nastavljamo novi cirkularni ciklus, a u štrajku sudjeluju Vukovarsko-srijemska županija, Karlovačka županija i Zagrebačka županija.” Sindikati su najavili kako će cirkularni štrajk trajati do 1. studenog 2019. godine.

Štrajku se dosad odazvalo 93,42 posto prosvjetnih radnika, a sindikati su rekli kako veliki odaziv nije nikome čudan, osim Vladi, koja se nikako ne trudi riješiti probleme s kojima se učitelji i profesori susreću. Istaknuli su da su po pitanju ove teme jako emotivni, jer su oni praktički drugi roditelji djeci
Facebook Comments

Loading...
DIJELI