Stranka izdala Trumpa, podržali Obamin zakon!

wikipedia

Ovim potezom Republikanska stranka pokazala je da ipak nije na istoj liniji s nekim radikalnim idejama koje je Trump zagovarao u vrijeme predizborne kampanje

Američki predsjednik Donald Trump doživio je još jedan udarac, no ovoga puta iz smjera iz kojeg to nije očekivao. Naime, njegova Republikanska stranka u Kongresu je odbacila njegovo predizborno obećanje vezano uz zdravstveni sustav.

Jedno od glavnih Trumpovih predizbornih obećanja bilo je rušenje tzv. zakona Obamacare, njegova prethodnika Baracka Obame. Svjetske agencije javljaju da je Trump morao zatražiti od republikanaca da povuku nacrt zakona o reformi zdravstvenog sustava zbog nedovoljnog broja glasova. Američki mediji navode pak da su republikanski lideri time nastojali izbjeći ponižavajući poraz za predsjednika Trumpa i zadržati vjerodostojnost u Kongresu u kojem imaju većinu.

Broj protivnika među republikancima prešao je trideset glasova, dok su svi demokrati bili protiv. Novi zakon o zdravstvenom osiguranju, koji podržava Donald Trump, trebao je unijeti znatne promjene u Obamacare (Affordable Care Act), koji je prvi put omogućio zdravstveno osiguranje velikom broju siromašnih Amerikanaca.

Ovim potezom Republikanska stranka pokazala je da ipak nije na istoj liniji s nekim radikalnim idejama koje je Trump zagovarao u vrijeme predizborne kampanje.

Što će donijeti budućnost, vidjet ćemo.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI