STRAŠNI PRIZORI S BRAČA: Požar buknuo usred borove šume, u blizini samostana i plaže

Foto: HVZ

Hrvatska vatrogasna zajednica u srijedu je izvijestila kako je u jutarnjim satima došlo do požara na zapuštenom objektu u borovoj šumi.

Požar je izbio u neposrednoj blizini dominikanskog samostana i plaže Martinica.

HVZ ističe kako su na dojavu vatrogasci DVD Bol izašli s pojačanim vatrogasnim snagama, a njihov je zapovjednik Stipe Marinković odmah preko VOC-a Brač zatražio i pomoć trideset-metarske vatrogasne ljestve iz Supetra.

Nakon što je zapaljiva smjesa dima i eksplizivnih plinova izgaranja probila krovište, požar je prešao u punu razbuktalu fazu. U prvoj fazi intervencije prioritet gasitelja bio na sprječavanju mogućnosti da se isti sa same zgrade preko obližnjih borova proširi u šumu i dalje prema samostanu.

Kao ispomoć na intervenciju upućeno je i po jedno vatrogasno vozilo s posadom iz svakog otočnog DVD-a, a iz Supetra još i jedna ekipa sa specijalnom opremom za radove na visini.



Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu te je lokaliziran u 9:25. Sanacija požarišta je još uvijek u tijeku. Prema izjavi zapovjednika intervencije Stipe Marinkovića (DVD Bol) ista će sigurno trajati još neko vrijeme jer se zbog sigurnosti gasitelja neće ulaziti u zgradu.

“Na požarištu je ukupno angažirano 38 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Supetar, Bol, Pučišća, Milna i Selca”, dodaju iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI