STRAŠNI PROPUST CZSS-a! 64-godišnji invalid živo bez struje i u lošim higijenskim uvjetima

Foto: Pixabay/Ilustracija

Ministarstvo obitelji i socijalne politike za Hinu je potvrdilo kako su utvrđene nepravilnosti u dvije podružnice Centra za socijalnu skrb u Zagrebu, prenosi N1.

“Upravnim nadzorom su utvrđene nepravilnosti te je u tijeku izrada pojedinačne upute s mjerama za svaku od podružnica”, navelo je ministarstvo, dodavši da su u četvrtak podružnicama Novi Zagreb i Susedgrad obavljeni terenski očevidi te uvid u predmete i izjave nadležnih stručnih radnika.

Riječ je o slučaju 64-godišnjeg Zagrepčanina, invalida koji bez struje i u lošim higijenskim uvjetima živi sam nedaleko od centra Zagreba.

Susjedi koji su brinuli o njemu su po pisanju medija slučaj prijavili dvjema podružnicama, ali socijalne službe nisu ništa poduzele.

Ministarstvo napominje da su zatražili očitovanja podružnica Novi Zagreb i Susedgrad te CZSS-a Zagreb, kao i nadležne policijske postaje, liječnice opće medicine i Klinike za psihijatriju Sveti Ivan Jankomir.Dodaju kako je Zagrepčanin na kraju završio na dugotrajnom liječenju, a da nadležni centar radi na tome da mu se osigura smještaj po prekidu hospitalizacije.

Druge podatke, kažu nisu u mogućnosti komunicirati do završetka postupka nadzora.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI