Strava u Puli: Dječaci u domu silovali Roma, zlostavljali ga i tjerali da pije urin

Pexels

Prije devet godina u Puli u Domu za odgoj djece i mladeži odvilo se grubo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti. Naime, u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine 62-godišnji noćni odgajatelj koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali.

Na pulskom je Općinskom sudu noćni odgajatelj u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli osuđen zbog nesavjesnog rada u službi, jer je za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine u Domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika romske nacionalnosti za koje su odgovorni bili 15-godišnjak i 12-godišnjak, također štićenici Doma.

Do zlostavljanja kojeg su maloljetnici snimili mobitelom i tijekom kojeg su, između ostalog, tetovirali dječaka, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po stomaku, došlo je bez ikakva povoda između 22 i 02 sata.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna: deset mjeseci zatvora koje neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Državno odvjetništvo žalilo se na nepravomoćnu presudu te će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu, piše Glas Istre.

Facebook Commentsloading...
Loading...
DIJELI