Štromar: Građani su izgubili povjerenje u HNS. Otvorenom komunikacijom i iskrenošću želim ga vratiti natrag

Patrik Macek/PIXSELL

Predrag Štromar u nedjelju je postao novi predsjednik HNS-a. Štromar je od Ivana Vrdoljaka preuzeo stanku na niskim granama, odnosno s jako lošim rejtingom, a uskoro će parlamentarni izbori.

“Građani su nažalost izgubili povjerenje u politiku i jednim dijelom i u rad HNS-a. Želim otvorenom komunikacijom, iskrenošću i slušanjem to povjerenje vratiti natrag”, poručio je Štromar.

Smatra da koalicija s HDZ-om nije bila greška.

“Uvijek treba priznati greške. Sada kad gledam unatrag tri godine nije bila greška ulazak u koaliciju jer smo stvorili jednu stabilnost koja je bila bitno potrebna za razvoj države i odradili smo izuzetno puno posla u našim resorima.”

“Ako je itko pokazao da zna kako s jednima i drugima, onda smo to mi. Mi izlazimo bez njih, ali u toj ideološkoj podjeli gotovo pola građana Hrvatske uvijek završe kao poraženi i gubitnici. Mi ćemo ići s onima koji prihvate onaj dio programa koji smatramo najvažnijim. Zašto bi gradnja neke škole, vrtića ili ceste ovisila o tome jesu li pobijedili lijevi ili desni, plavi ili crveni? Naši glasači neće biti poraženi”, komentirao je Štromar moguću koaliciju s HDZ-om.



Bilo je dosta vatre na relaciji Grad Zagreb – Ministarstvo graditeljstva u posljednje vrijeme iako su u koaliciji članovi stranke Milana Bandića sjedili za istim stolom s HNS-ovcima pa se postavlja pitanje ima li taj odnos budućnosti.

“Nije tajna da se ne slažemo, ali ne vjerujem da će njegova lista više biti u Saboru, a mi nikad nismo pregovarali s gospodinom Bandićem”, kazao je Štromar.

Neradna nedjelja jedno je od gorućih pitanja u posljednje vrijeme. Novi predsjednik HNS-a pojasnio je i kakav je stav njegove stranke o tome.

“Mi to ne bismo prihvatili jer nismo za zabrane. Moram samo napomenuti, Hrvatska se voli radom i to je smjer u kojem namjeravam voditi HNS”, zaključio je Štromar za MediaServis.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI