ŠTROMAR JE ZNAO SVE O AFERI APN? Kuščević objasnio zašto mora snositi odgovornost!

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama ovih se dana nalazi u središtu skandala. Naime, RTL-ova emisija Potraga otkrila je nevjerojatan slučaj, u kojem je glavni akter sada već bivši v.d. direktora APN-a Krešimir Žunić, koji je od APN-a kupio POS-ov povlašteni stan. Stanovi su to koji se grade i prodaju mladim obiteljima, no u cijeloj priči niz je malverzacija i nelogičnosti koje bacaju ljagu na ovaj, u teoriji, odličan projekt.

Prvorazredni skandal šokirao je ne samo javnost, već i HDZ-ovce, pa je tako HDZ-ov ministar Oleg Butković komentirao kako je “tu svaki komentar suvišan. Svašta sam i vidio i doživio u politici, ali to, kad sam sinoć gledao prilog, nisam još nikada vidio”. Slučaj je zabezeknuo i resornog ministra Predraga Štromara, čije je ministarstvo nadležno za ovu agenciju. Štromar je kazao kako da to nije znao te je ekspresno smjenio Žunića, a na njegovo mjesto postavio je HNS-ova Dragana Hristova, koji je već jednom s te pozicije dobio otkaz.

I za to, kaže ministar Štromar, nije znao.

Kuščević: Malo je vjerojatno da Štromar nije znao za slučaj

Na situaciju je najburnije reagirao bivši ministar Lovro Kuščević, kojeg su afere s imovinskom karticom i prenamjenom zemljišta koštale ministarske fotelje. Kako je Kuščević prije upravljao resorom graditeljstva, on je prvi medijima kazao da je Hristov dobio otkaz s mjesta na kojeg ga je Štromar sada ponovo postavio. No, Kuščević nije stao samo na tome, već je tražio i da Štromar snosi svoju političku odgovornost u cijeloj priči.



Za komentar o ovom bizarnom slučaju nazvali smo Kuščevića, koji nam je objasnio zašto, po njegovom mišljenju, Štromar mora snositi političku odgovornost.

Na pitanje misli li da je Štromar znao za prodaju POS-ovog stana, kazao nam je: “Ne želim nikoga osuditi sve dok institucije ne utvrde tko je u konkretnom slučaju kriv“.

No, bivši ministar smatra da Štromar u svakom slučaju mora  snositi političku odgovornost. “Štromar kao šef ministarstva, odnosno ove agencije, snosi političku odgovornost. Malo je vjerojatno da nije znao za slučaj, a ukoliko nije, onda i nije baš previše sposoban“, kazao nam je Lovro Kuščević pa nadodao kako je Štromar u dvije godine promijenio čak tri direktora, što dovoljno govori o tome kako ne može voditi agenciju.

Na naše pitanje radi li se ovdje o kadroviranju HNS-a, Kuščević odgovara: “Radi se o kadroviranju Predraga Štromara, a on je član HNS-a, što znači da je to i njihovo kadroviranje.”

Nije Kuščević daleko od istine

Predrag Štromar bio je jedan od najglasnijih aktera kada se tražila politička odgovornost Lovre Kuščevića zbog afere s nekretninama. No, iako su možda mnogi pomislili kako mu sada Kuščević vraća ‘milo za drago’, bivši ministar nije tako daleko od istine.

Naime, još jedan bivši šef ove agencije, Slavko Čukelj, koji je Žuniću potpisao prodaju POS-ovog stana, a nakon toga naprasno otišao s direktorskog mjesta, na tu je poziciju prvi puta došao za vrijeme Milanovićeve Kukuriku koalicije, u kojoj je bio HNS.

Za direktora je imenovan 18.travnja 2013. godine, kada je resorom graditeljstva ravnala tada HNS-ova, a danas GLAS-ova, Anka Mrak Taritaš. Osim nje, znakovito je da je u tom mandatu vlade ministar gospodarstva bio šef HNS-a Ivan Vrdoljak, pa stoga nije čudno da je tog istog Čukelja HNS-ov Štromar ponovo vratio na direktorsko mjesto, baš kao i sada Hristova.

Hoće li Štromar snositi svoju političku odgovornost za sve što se posljednjih dana događa u APN-u, valja tek vidjeti u narednim danima kada institucije odrade svoj posao…

Facebook Comments

Loading...
DIJELI