SUĆUT PREDSJEDNIKA VLADE: Bio je čovjek neiscrpne radne energije i entuzijazama

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji i suradnicima zagrebačkog gradonačelnika gospodina Milana Bandića.

“Sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj i preranoj smrti  Milana Bandića, dugogodišnjeg zagrebačkog gradonačelnika i predsjednika Stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti.

Obitelji Bandić, prijateljima i suradnicima, u ovim bolnim trenucima, uime Vlade i svoje osobno, upućujem izraze iskrene sućuti i suosjećanja.

Građani Zagreba šest puta su mu dali povjerenje da bude gradonačelnik. Na nacionalnoj razini bio je izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, a sudjelovao je i u drugom krugu predsjedničkih izbora. Nakon dva desetljeća rada, gradonačelnik Bandić iza sebe ostavio je brojne projekte koji su pridonijeli razvoju Zagreba i njegovoj prepoznatljivosti.

U proteklih pet godina zajedno s članicama i članovima Vlade surađivao sam s gradonačelnikom te smo podupirali razvoj hrvatskoga glavnoga grada, radeći na brojnim projektima, uz korištenje europskih sredstava za gospodarski razvoj i zapošljavanje, za izgradnju infrastrukture, za kulturu i obrazovanje te zdravstveni sustav, a surađivali smo i tijekom hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI