Sud u Sloveniji osudio četvoricu policajaca za jednu vrstu “sindikalne” zavjere protiv Borisa Koprivnikara

Na visoke novčane kazne i uvjetni zatvor od 10 mjeseci, uz dvogodišnji rok kušnje, osudio je u ponedjeljak nepravomoćnom presudom okružni sud u Ljubljani četvoricu policajaca, za jednu vrstu “sindikalne” zavjere protiv Borisa Koprivnikara, nekadašnjeg  ministra za javnu upravu u Vladi Mire Cerara.

Prema izjavi sudkinje Špele Koleta osuđeni policajci na sudu nisu zanijekali da su u studenom  2015. godine  u zatvorenoj skupini na Facebooku razmjenjivali informacije o Koprivnikaru,  te objavili sliku njegova automobila, kako bi ga njihov kolega ciljano zaustavio i odredio ministru test alkoholiziranosti, kad se on vraćao kući s jednog koncerta.

Kako prenose slovenski mediji, sud je utvrdio da su optuženi  krivi jer su se planski  dogovarali na društvenim mrežama kako ministra javno osramotiti u javnosti jer se on  protivio tadašnjem bijelom štrajku policajaca i zahtjevima za povećanje plaća.
Odvjetnici nepravomoćno osuđenih policajaca najavili su žalbe, kazavši kako su uvjereni da će presuda na višem sudu “pasti”.


Svojedobno je spomenuta afera imala velik odjek u javnosti, a nakon interne istrage u policiji više je sudionika “sindikalne” zavjere bilo kažnjeno zadnjom opomenom pred otkaz ili disciplinski sankcionirano

Facebook CommentsLoading...
DIJELI