SUDAC ĆE MORATI DONIJETI NOVU ODLUKU: Ukinuta presuda koja je sprječavala izručenje braće Mamić

Photo: Denis Kapetanovic /PIXSELL

Izvanraspravno vrijeme zagrebačkog Županijskog suda ukinulo je odluku suca istrage, koji je protiv Zdravka i Zorana Mamića u odsutnosti, odbio odrediti istražni zatvor.

Naime, određivanje istražnog zatvora protiv Mamića nužan je preduvjet za raspisivanje nove tjeralice te za inzistiranje na izručenju, sukladno odredbama sporazuma između Hrvatske i BiH koji je stupio na snagu 2014. godine.

Sudac istrage morat će donijeti novu odluku.


U odnosu na ostale okrivljenike izvanraspravno vijeće je potvrdilo odluku suca istrage, što znači da sudac Darko Krušlin ostaje na slobodi, dok u zatvoru ostaju njegov kolega Zvonko Vekić, te osječki poduzetnik Drago Tadić.

Treći osumnjičeni sudac Ante Kvesić, kojem je istražni zatvor određen zbog opasnosti od ponavljanja djela, a vezan je uz njegovu sudačku funkciju, nije se niti žalio budući da u trenutku kad rješenje o istražnom zatvoru postane pravomoćno, što se dogodilo, protiv njega se pokreće stegovni postupak te ga se udaljava sa sudačke funkcije. Zbog toga više nema razloga za istražni zatvor pa će biti pušten.Facebook Comments

Loading...
DIJELI