SUDAC USTAVNOG SUDA ŠMRKOM POLIJEVAO SUSJEDE! DOŠLO I DO FIZIČKOG OBRAČUNA: ‘Gađali su me blatom, a pravo na samoobranu jamči mi zakon’

Zeljko Lukunic/PIXSELL

Andrej Abramović, sudac Ustavnog suda digao je podosta prašinu kada je u javnost procurila snimka gdje vodom zalijeva svoje susjede. I čini se da mu to nije prvi takav slučaj.

Snimka, koja je u posjedu portala Dnevnik.hr, pokazuje suca Abramovića kako šmrkom polijeva ljude koji rade u susjednom prostoru u Zagrebu.

Posljednji incident dogodio se u srijedu navečer kada se desetak mladih okupilo u dvorištu koje graniči s dvorištem suca Abramovića. On kaže da ih je upozorio da će zalijevati biljke u vrtu kao što to inače čini.


 

“Oni ne da se nisu maknuli, nego su grupno prišli ogradi i vrijeđali me, čak i gađali blatom, sve upornošću seoske budale koja draži vezanog psa. Zalio sam i njih u samoobrani. Nabacivanje blatom i vrijeđanje predstavljaju kazneno djelo uvrede, a pravo na nužnu obranu jamči mi čl. 21. Kaznenog zakona”, rekao je Abramović o cijelom slučaju.Došlo i do fizičkog sukoba

Kada su mu pokušali uzeti crijevo iz ruke došlo je do fizičkog sukoba. Stanari tvrde da je jednoj od njih Abramović pokušao nabiti glavu na ogradu, dok on njih optužuje da su ga gađali blatom, što su i priznali.

 

Sudac tvrdi da ih je ranije upozoravao da ne koriste dvorište na način predviđen kućnim redom, a stanari tvrde kako je s njim nemoguće komunicirati.

“Postoji način kako se reagira u takvoj situaciji. On je mogao u slučaju napada obratiti se policiji ili drugačije to riješiti”, kaže Mato Palić, ustavnopravni stručnjak.

I policija stigla na mjesto događaja

Policija je intervenirala, podijelila je prekršajne prijave, a u tijeku je i kriminalističko istraživanje.

“Ne ulazeći u motive aktera smatramo da postoje primjereniji načini rješavanja nesuglasica. Prikazanu reakciju suca Ustavnog suda stoga smatramo potpuno neprimjerenom, tim više što je kao član Ustavnog suda pozvan u svim situacijama promovirati i primjenjivati najviša ustavna načela i vrijednosti”, očitovalo se Ministarstvo pravosuđa.

Suca Abramovića štiti imunitet baš kao i zastupnike u saboru, a Sabor ga je u konačnici i izabrao na tu funkciju.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI