ŠUICI STIGLO VELIKO PRIZNANJE: Izabrana je za potpredsjednicu EPP-a! ‘Mislim da možemo nešto napraviti za Hrvatsku’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

HDZ-ova zastupnica u europarlamentu Dubravka Šuica izabrana je za potpredsjednicu Europske pučke stranke u nizozemskom Rotterdamu.

Tom prilikom obratila se medijima, najprije je zahvalila Andreju Plenkoviću koji ju je predložio za tu funkciju.

“Mislim da smo jaki na europskoj razini i da nas uvažavaju unutar EPP-a i da ćemo moći nešto napraviti za Hrvatsku”, kaže.

Istaknula je i kako je program EPP.a kompatibilan s programom Europske komisije i da ne vidi bitne razlike u radu EPP-a i EK-a.

“Jačanje EPP-a ovisi o stanju u zemljama članicama. Vidimo da se u Njemačkoj već događaju promaci, idemo u dobrom smjeru i nadam se da smo nas tri žene unutar prvih pet kandiata znak da se poštuje i ravnopravnost spolova i da žene imaju sve veći utjecaj u politici”, kazala je Šuica.“Vrlo je važna demografija koja nije samo tema u Hrvatskoj nego u cijeloj EU. Nadam se da ćemo prijedloge koje smo usvojili moći što bolje implementirati. Živimo u teškim okolnostima, nikad viđenim u ovom stoljeću, rat, pandemija, sve što nas zatiče uz druge probleme i nadam se, kad je Hrvatska u pitanju, da ćemo dublju integraciju postići, da ćemo do nove godine postići sve kriterije za ulazak u eurozonu, a tu je i Schengen nadomak ruke”, zaključila je Dubravka Šuica.

 

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI